Dalykai, kurie garsina Airiją

Visi žino, jog airiai yra karštai savo principus ginantys žmonės. Airiai yra savimi besididžiuojantys ir žinantys, kuo jų šalis yra verta būti geriausia. Skrydis į Airiją yra vertas vien to, kad savo akimis įsitikintumėte airių laimėjimais ir dalykais, kuriais jie didžiuojasi arba galbūt dalykais, kurie nėra tokie teigiami kalbant apie šią šalį

  • Airių folkloras. Visi išgirdę frazę “airiškas folkloras” iškart įsivaizduoja pūstus tautinius airių sijonus, aukštai šokliuojančias kojas ir energingą melodiją. Airiški šokiai tikrai yra unikalūs ir visas pasaulis atpažįsta juos.
  • Airiškas alus. Ne veltui Guinness alus Lietuvoje toks brangus. Tai vienas didžiausių Airijos pasididžiavimų, tačiau ne vien šiuo prekiniu ženklu yra garsi Airija. Ten nukeliavę galėsite išragauti ir dešimtis kitų alaus rūšių, kuri viena už kitą geresnė ir gardesnė.
  • Įspūdinga gamta. Airijos gamta yra tiesiog nenusakoma. Čia yra filmuotas ne vienas garsus filmas, nes šalies platumos tam yra tiesiog idealios. Čia yra ir uolėtų jūros pakrančių, ant kurių stovint vos nenuneša vėjas, o taip pat ir nuosatbių žalių slėnių, kuriuose ganosi storakailės avys.
  • Airių mitologija. Kaip nepaminėsi šio fakto, jeigu Šv. Patriko dieną švenčia praktiškai visas pasaulis, o ypač anglakalbės šalys? Net ir Lietuvoje stengiamasi kiekvienais metais vienu ar kitu būdu paminėti šią dieną. Ši diena minima, nes Kovo 17-tąją mirė Šv. Patrikas, o jo dėka į šalį buvo atvesta katalikybė.
  • Regbis. Šioje sporto šakoje airiai yra lyg dievai. Airių regbio komandos yra visuomet vienos stipriausių. Kaip lietuviams yra šventa krepšinis, taip airiams yra šventa regbis.
    Tai tik keli faktai, garsinantys Airiją, o daugiau sužinosite nuvykę į šią šalį ir savo akimis įsitikinę jos puikumu.

Jus sudomino pigūs skrydžiai į Dubliną, Airiją? Nepraleiskite progos pamatyti šią nuostabią šalį dar šį pavasarį. Nuostabus oras, žaliuojanti gamta bei puiki nuotaika bus garantuota!