Prieš keliones – būtina profilaktinė sveikatos patikra

Yra žmonių, kurie lyg velnias bažnyčios lenkiasi ligoninių ir nuolatos giriasi ir be apžiūros esantys kuo sveikiausi ir gyvybingiausi. Tačiau neverta spjauti į šulinį, iš kurio gali tekti vėliau gerti. Mūsų šiandienėje aplinkoje yra daugybė veiksnių ir faktorių, lemiančių įvairias ligas – tai gali būti pavasariniai virusai, imuniteto nusilpimas, grybeliai ir t.t. Žmogus šiandien saugus tik nuošaliame kaime, kur jis aprūpintas grynu oru ir sveika mityba. O štai miestiečiai – jautrūs įvairiems faktoriams. Todėl norint iš anksto išvengti daugelio ligų, būtini profilaktiniai tyrimai.

O ypač svarbu profilaktinius tyrimus atlikti prieš ilgas ir tolimas keliones. Jeigu mėgstate keliauti, turbūt esate aktyvus ir fiziškai pasirengęs žmogus, tačiau to negana, nes neretai baisios ligos tyko organizme nesukeldamos jokių išorinių ženklų. Kad kelionės metu neištiktų staigūs sveikatos sutrikimai, turite prieš keliaudami išsitirti sveikatą.

Štai kokie būtini kiekvienam žmogui profilaktiniai tyrimai, kurie atliekami visose poliklinikose:

  • Bendras kraujo tyrimas. Jis parodys ar organizme nepakitę leukocitai, kurie rodo uždegimą.

  • Gliukozės kiekio kraujyje tyrimas. Jo dėka nustatoma, ar nesergama diabetu. Ne paslaptis, kad diabetas atsiranda vyresniame amžiuje, tad nereikėtų rizikuoti

  • Cholesterolio kiekio kraujyje tyrimas. Didelis cholesterolio kiekio padidėjimas kraujyje yra pagrindinė insulto ir infarkto priežastis.

  • Šlapimo tyrimas. Jo metu parodoma, ar nesergama inkstų ligomis ir pan.

  • Elektrokardiograma. Ji parodo, ar žmogaus širdies ritmas yra normalus ir nepavojingas gyvybei.

Tad norėdami kelionėje būti saugūs, užsirašykite šiems tyrimams, kurie kiekvienam LR piliečiui, draustam PSD, yra suteikiami nemokamai, šeimos gydytojui davus siuntimą. Taip geriausiai išvengsite gyvybei pavojingų situacijų išvykę į tolimą kraštą, kur jūsų sveikata niekas nepasirūpins taip kaip savoje šalyje.