Garsiausios asmenybės, kilusios iš Londono

Londonas – tai ir taip garsus miestas, kuriam reklamos pakanka. Tai istoriškai ir kultūriškai vienas svarbiausių Europos miestų, į kurį kasdien plaukia srautai turistų. Lėktuvų bilietai į Londoną yra vieni populiariausių pirkinių skrydžių ir kelionių bendrovėse. Tad jei ir jūs žadate artimiausiu metu pirmą kartą skristi į Didžiąją Britaniją (Londoną), turbūt nekantraujate aplankyti kiek įmanoma daugiau vietų. Tačiau ne vien turistinėmis vietomis garsus šis miestas, bet ir savo istorija. Šį kartą pasidomėsime, kokios garsiausios pasaulio asmenybės gimė ir augo Londone.

  • Keira Knightley – žavioji ir tūkstančius gerbėjų turinti „Karibų piratų“ žvaigždė yra tikrų tikriausia londonietė.
  • Twiggy – tai hipių laikų mados revoliucionierė, pirmoji išdrįsusi ir pradėjusi nešioti mini sijonėlius.
  • Seal – kiekvienas romantiškos muzikos gerbėjas žino, kas yra Seal. O dabar žinosite, jog jis kilęs iš Londono.
  • M.I.A. – šios atlikėjos dainas nuolatos girdime per radiją, matome ją pasaulio muzikos naujienose. Tačiau kas žinojo, jog ji taip pat gryniausa londonietė?
  • Charlie Chaplin – nors tai viena pirmųjų Holivudo žvaigždžių, pasirodo, juokingasis Chaplin yra kilęs iš Anglijos. Šis aktorius – neabejotinai garsiausia pasaulyje tarpukario žvaigždė.
  • William Blake – ne visi žino šį britų poetą ir dailininką, išskyrus poezijos gerbėjus. Tai mistiškas menininkas, įkvėpęs ne vieną jo pėdomis sekusį poetą.
  • John Keats – tai dar vienas garsus londonietis ir poetas, kūręs romatizmo laikais. Šiandien jis laikomas legendiniu britų kūrėju.
  • David Beckham – šią asmenybę žino visi. Juk Didžioji Britanija – futbolo gimtinė, o Beckham – tikras futbolo sporto simbolis.
  • David Bowie – Londonas visais laikais buvo svarbus miestas įvairiems muzikos žanrams ir grupėms vystytis. David Bowie – bene garsiausias Londono kilmės muzikantas.
  • Karalienė Viktorija – o kaip gi be visos Anglijos simbolio – karalienės? Būtent šios karalienės 63 metus trukęs valdymas vadinamas Viktorijos era, kurios metu visa šalis patyrė ekonominį, kultūrinį ir kitų sričių pakilimą.
Lėktuvų bilietai į Londoną
Pigūs lėktuvo bilietai į Londoną

Pigūs lėktuvo bilietai į Londoną jau jūsų kišenėje? O galbūt dar kurpiate kelionės planą ir savo mylimiausių garsenybių sąrašą? Pirmyn! Pavasaris ir vasara yra gražiausi metų laikai, kai Londonas nušvinta įvairiaspalvėmis spalvomis. Neatidėliokite savo planų ir pamatykite savo idealus bei svajonių miestą jau šiandien.
Garsiausios asmenybės, kilusios iš Londono