Kelionė į Izraelį, apsuptą trijų jūrų

kelionė į Izraelį

Izraelis itin nauja šalis pasaulio žemėlapyje, šiais metais šventusi 68-tas nepriklausomybes metines. Tai vienintelė pasaulyje žydų ir demokratinė valstybė, judaizmo, krikščionybės bei islamo lopšys. Ir nors religija yra pagrindinis dalykas apie kurį pagalvojame kalbėdami apie Izraelį, tačiau ši nepaprasta šalis gali pasiūlyti daug daugiau nei religinį paveldą ar sudėtingą politiką. Svetingi, energingi miestai, išskirtiniai Viduržemio jūros paplūdimiai, išskirtiniai gamtos peizažai – visa tai galima rasti nedidelėje, vos 20 tūkst. kv. m. ploto šalyje.
Religiniai Izraelio aspektai visuomet nustelbia faktą, kad mažutė šalis yra net prie trijų jūrų: Viduržemio, Raudonosios ir Negyvosios jūros. Išties, galima pamiršti Turkiją ar Egiptą bei rinktis kelionę į Izraelį poilsiui prie jūros. Nustebsite, tačiau čia platūs pajūrio ruožai yra tvarkingi ir nesugadinti turistų, nepaisant to, kad paplūdimiai yra visai šalia didžiųjų miestų. Kelionė į Izraelį gali būti ir puiki poilsinė kelionė vartantis saulėtame ir šiltame pajūryje.
Planuojantiems poilsį prie jūros, kelionė į Izraelį galėtų prasidėti nuo miesto, kuris niekada nemiega – Tel Avivo. Tai žymus kurortas Viduržemio jūros pakrantėje bei didžiausias miestas, verslo, prekybos ir pramogų sostinė, rojus visiems, kurie nori pailsėti, papramogauti. Kita stotelė Masada – miestas nuo kurio atsiveria nepakartojamas vaizdas į Negyvąją jūrą. Tai senovinis miestas, garsus savo karaliaus Erodo rūmų griuvėsiais. Tuo tarpu Eiliatas įsikūręs prie trečiosios jūros – Raudonosios. Kurortas ir uostamiestis Eiliato įlankoje, kur iš vienos pusės kalnuotos dykumų viršūnės, o iš kitos nuostabi jūra – vaizdas vertas gyvenimo.
Beje, verta atkreipti dėmesį, jog jūrinis klimatas čia sukuria keturis metų laikus. Izraelyje būdingos ilgos sausos ir karštos vasaros. Geriausias klimatas kelionėms yra nuo gegužės mėnesio iki rugsėjo, kai kritulių beveik nepasitaiko, o temperatūra Negyvojoje jūroje siekia 31 laipsnį šilumos. Rugpjūtis yra karščiausias mėnuo, čia temperatūra gali pasiekti ir virš 40, o įprastai yra apie 18–38°C. Tad planuodami atostogas vasarą, įsitikinkite, jog esate pakantūs kaitrai. Žiemos Izraelyje nėra vėsios, temperatūra šalčiausia sausio mėnesį nukrenta vos iki 5-12 °C, tad jei nedomina saulės vonios, tai taip pat puikus metas planuoti kelionę į Izraelį.