Trumpai apie egzotišką kelionę į Šri Lanką

Šri Lanka

Tarsi ašara pakibusi pietinėje Indijos pusėje, Šri lanka yra viena gražiausių vietų pasaulyje. Palmėmis apsupti paplūdimiai, kalnai ir nuostabi gamta, palankus klimatas ir žinoma, arbatos plantacijos, vien dėl kurių verta planuoti kelionę į Šri Lanką anksčiau vadintą Ceilonu.
Saugi šalis
Ilgai Šri Lanka buvo kamuojama pilietinio karo, kuris baigėsi tik 2009 metais. Per karą turistams Šri Lankoje tikrai nebuvo saugu, tačiau dabar, neramumai baigėsi, ir šalis deda daug pastangų kurti savo, kaip turistinės šalies įvaizdį. Gamta, paplūdimiai ir kultūra išties leido greitai atsigauti ir privilioti turistus, o pastaraisiais metais, Šri Lanka atsidūrė populiariausių kelionių krypčių dešimtukuose. Dedamos pastangos, jog turistai čia jaustųsi gerai bei saugiai, tad nėra ko nerimauti. Žinoma, kaip ir kiekvienoje šalyje, negalima atsipalaiduoti, nes naivių turistų visuomet tyko kišenvagiai.
Turizmo sektorius dar tik formuojasi
Vos 7 metai ramybės po pilietinio karo yra išties mažas laiko tarpas, o turizmo sektorius kaip tik yra vystymosi stadijoje. Aplink statosi viešbučiai, kuriama infrastruktūra, valomi paplūdimiai. Tačiau išėję iš jau sukurtos oazės turistams į realią Šri Lanką, susidursite su sunkumais – gatvės siauros, nėra šaligatvių, daug kur nėra angliškų ženklų, mažai kas kalba angliškai, netgi taksistai nemoka anglų kalbos. Šalia viešbučių tik paplūdimys, tad jei pamiršote šampūną ar užsimanėte kokio nors užkandžio, gali būti sudėtinga rasti parduotuvę. Visgi, tikriems keliautojams tai ne problema, o iššūkis bei galimybė pažinti tikrąją Šri Lanką, o ne vien pasideginti prie viešbučio baseino. Juk kelionė į Šri Lanką yra priskiriama egzotinėms, tad iššūkiai yra puikus kelionės prieskonis.
Šri Lankoje brangu
Taip, turizmas čia dar tik besivysto, turistų pertekliaus nėra, tačiau čia daug brangiau nei pavyzdžiui, Tailande ar Vietname. Kai kas lygina Šri Lanką su Niu Jorku. Taip yra todėl, kad šalis pati nieko neturi, išskyrus nuostabią gamtą ir klimatą. Kadangi viską tenka importuoti, kainos automatiškai šoka į palubes. Todėl norintys būti pirmieji aplankę Šri Lanką, turi nusiteikti, kad kelionė į Šri Lanką paplonins piniginę.