Laisvai samdomų svetainės dizainerių amžius

puslapio dizaino kurimas

Pastaruoju metu labai daug web dizainerių papildomai uždarbiauja po darbo, kurį dirba didžiąją darbo dalį. Kitaip tariant jie yra freelanceriai (angl. Laisvai samdomas darbuotojas). Toks būdas dažnai jiems būna šansas papildomai prisidurti prie atlyginimo. Beje, atsiranda vis daugiau žmonių, kurie laisvai samdomo darbuotojo darbą pasirenka dirbti net ne po darbo ar savaitgaliais, bet nuolat. Tiek vienu, tiek kitu atveju pastebima ryški tendencija: tokie specialistai yra svetainių dizaineriai arba tiesiog web dizaineriai. Jiems puslapio dizaino kūrimas yra kasdienis procesas, malonumas bei veikla, atnešanti pinigus. Kodėl šis dažnai pomėgio statusą užimantis dalykas paprastai perauga į papildomą darbą ir kokie to privalumai?

1. Laisvai samdomam svetainės dizaineriui nėra nustatytų darbo valandų, jis gali dirbti ir kurti tada, kai turi įkvėpimo, laiko, noro. Taigi, jo darbo diena gali prasidėti tiek įprastai, nuo 8 val. ryto, tiek 8 val. vakare ir tęstis per visą naktį. Tai labai patogu judriems asmenims, kurie kasdien turi nemažai susitikimų, jiems atsiranda nenumatytų reikalų ir pan.
2. Puslapio dizaino kūrimas dažnai apima kūrybinį procesą, minčių lietų (angl. Brainstorming), todėl daugeliui tokių kūrėjų palankesne kūrybai terpe yra tylūs namai ar jauki kavinukė, o ne nuolat ūžiantis ir pilnas žmonių ofisas. Kurdami svetainės dizainą, tokie specialistai daug gavoja, kuria nemažai šablonų, derina juos su užsakovu, kol galiausiai sukuriamas arčiausiai tobulumo esantis rezultatas.
3. Kadangi puslapio dizaino kūrimas reikalauja ne vien meninės ir estetikos gyslelės, bet ir nemažai programavimo žinių, tokio laisvai samdomo profesionalo darbas gali būti įvertintas nemažais pinigais.

Taigi, jei ir jūs save įsivaizduojate, kaip laisvai samdomą dizainerį, o internetinio puslapio dizaino kūrimas jums nekelia jokių baimių, raginame jus išbandyti save kitoje srityje. Daugiau informacijos apie programuotojų ir dizainerių karjerą rasite užsukę į https://www.svetainiucentras.lt/