Ateityje svajoji apie svetainių kūrėjo darbą? Pradėk jau dabar

nebrangus svetainiu kurimas

Vis daugiau jaunimo savo svajonės pradeda siekti dar mokykloje. Pradedami daryti tai, kas jiems patinka ar juos domina, jie ilgainiui tobulėja, plečia kontaktų tinklą, užmezga naudingas pažintis, dalyvauja vertinguose konkursuose ir palaipsniui kovoja sau vietą po saule. Bene dažniausiai savo karjerą labai anksti pradedantys yra IT specialistai ir programuotojai. Šiomis sritimis pradedantys domėtis anksčiau negu ateina brandos egzaminai ir universitetas jie sukaupia nemažai žinių. Kaip taisyklė, dar mokymosi mokykloje laikais atradę kompiuterius ir su jais susijusią veiklą, jaunuoliai įstoję į universitetą pradeda ieškoti darbų pagal specialybę. Nors programuotojai ir IT specialistai dabar yra labai paklausi profesija, visgi, visiems reikalingi patyrę darbuotojai. O kaip jaunam žmogui įgauti patirties ir kelti kvalifikaciją, jeigu jo nieks nenori samdyti? Išeitis yra praktikos bei konkursai, kur nebrangus svetainių kūrimas dažniausiai tampa išeitimi kaupti žinias ir vėliau jas parodyti svajonių darbo vadovams.

1. Konkursai – galimybė išsikovoti gerą vardą ir sužibėti

Paskutiniu metu yra organizuojama nemažai konkursų jauniesiems informacinių technologijų specialistams bei programuotojams. Jų metu pateikta užduotis gali būti įvairi, nuo teisingos programos algoritmo sukūrimo iki svetainės dizaino parinkimo ir integravimo tai per programinę kalbą. Kokiuose konkursuose dalyvauti, o kur dar tobulinti savo žinias gali spręsti pats pretendentas, tačiau, bet kuriuo atveju, visi jie sukuria šansą parodyti savo talentą bei išmonę. Praleisti tokias progas yra nuodėmė, juolab, kad jų metu sukuriamas produktas keliauja į jūsų darbų portfolio, o antra – žinoma, kas gali atspėti, galbūt jūsų darbas taip patiks konkurso komisijai, kad dar laimėsite ir prizą.

2. Savanoriška praktika – neatlyginama, bet leidžianti įsitvirtinti

Nors daugelis žmonių vis dar labai skeptiškai žiūri į praktiką, kuri atliekama nemokamai, iš tiesų, kartais ji atneša ir nemažai gero. Pomėgis programuoti ir laisvu laiku atliekama praktika kokioje nors IT įmonėje gali jums suteikti ne tik nemažai žinių iš tos srities, bet ir sukurti realią darbo vietą ateityje. Tarkime, praktikos metu atsakingai atliekamų jūsų darbų rezultatas džiugina jūsų vadovą ir jis nusprendžia jums pasiūlyti darbo vietą įmonėje ilgesniam laikui. Taip nušaunate du zuikius vienu šūviu – ir daug išmokstate, ir realiai įrodote, kad esate verti dirbti tokia kompanijoje. Net jei nepasiseka, suteiktos žinios užtikrina, kad nebrangus svetainių kūrimas jums kurį laiką gali tapti papildomų pajamų šaltiniu.

Taigi, reguliarus judėjimas link savo svajonės, labai dažnai lemia, kad nebrangus svetainių kūrimas jums bus tik laikinas. Užsidirbus gerą vardą (jei naudojatės aukščiau išvardytomis galimybėmis) projektai bei pelningi užsakymai jums pasipils it iš gausybės rago. Sutikite, juk verta pabandyti, ar ne?