Ką per atostogas nuveikti šeimai?

Koks smagumas gyventi šeimoje, kurioje kiekvienas narys nuolatos yra „kiekvienas sau“? Vaikystė prabėga akimirksniu, palikdama tėvus taip ir iki galo neatsidžiaugusius vaikais, kurie jau žiūrėk ir maištingi paaugliai. Todėl kiekvieną laisvą akimirką su šeima reikia vertinti ir puoselėti bendrą gerovę.

Laisvalaikio praleidimo būdų yra daug. Žinoma, neretai tėvų ir vaikų idėja, kaip gerai praleisti laiką skiriasi – tėvai jaučiasi jau per seni įvairioms ekstremalioms veikloms, o vaikams tik to ir tetrūksta. Tačiau sprendimų yra. Čia pateiksime keletą idėjų, ką šeimai kartu veikti savaitgalių ar atostogų metu.

  • Kelionė šeimai. Kelionė paprastai yra geriausia pramoga. Kad ir kur ir kuo keliautumėte, visada sėdite kartu – automobilyje, autobuse, lėktuve. Čia neišvengiamai kalbatės, planuojate, ką aplankysite nukeliavę į norimą vietą. Kelionė šeimai kartais neapsieina be ginčų, tačiau tai tuo pačiu metu moko pagarbos kitiems.
  • Aktyvios pramogos. Plaukimas baidarėmis, vandens pramogų parkas, boulingo žaidimas, ir dar daugybė kitų aktyvių laiko leidimo būdų yra linksmas būdas prasiblaškyti ir išbandyti savo jėgas. Kad būtų dar įdomiau, varžydamiesi veiklose, kuriose būna laimėtojas, pasiskirstykite komandomis ir susilažinkite – laimėtojas gaus dovanėlę, o pralaimėjęs tą dieną plaus indus po vakarienės.
  • Savaitgalio pramogos. Trumpalaikės pramogos kartais gali praskaidrinti rutiną taip kaip niekas kitas. Jeigu tėvai norėtų su vaikais patirti ką nors linksmo ir trumpam ištrūkti iš namų, visuomet savaitgaliui galima apsilankyti kine, nueiti pasivaikščioti į parką, papietauti egzotiško maisto restorane ar pačiuožinėti ant ledo.Norint, kad vaikai užaugtų smalsūs ir domėtųsi kuo daugiau įvairių dalykų, verta jiems pasiūlyti didelį spektrą veiklų vaikystėje. Taip sužadinsite vaiko norą veikti ką nors turiningo ir tuo pačiu paįvairinsite šeimos laisvalaikį.