Riedučiai suaugusiems – kaip išsirinkti?

Artėjant šiltiems orams, dauguma mūsų pabunda iš gilaus žiemos miego ir pagaliau pradeda džiaugtis puikiu oru bei vis gerėjančia nuotaika. Tačiau ar jūs įsivaizduojate pavasarį ar šiltus vasaros vakarus be aktyvaus laisvalaikio praleidimo? Tam, kad kiekviena diena įgautų prasmę, o mes būtume aktyvūs bei gerai nusiteikę, sportas yra būtinas.

Važinėjimas riedučiais yra būtent ta veikla, kuri tinka tiek mažiesiems, tiek suaugusiems. Žinoma, vaikams, pasivažinėjimas riedučiais gali būti tik linksmas nuotykis ir dažniausiai nieko daugiau. Tačiau suaugusiems riedučiai gali pasiūlyti daug daugiau. Turbūt esate girdėję apie kasmet vykstančius riedutininkų maratonus ar netgi čempionatus, kuriuose dalyvauja tik patys geriausi. Argi nesate pasvajoję, kad ir jūs galite atsidurti geriausių profesionalų gretose? Būtent noras ir užsispyrimas bei žinoma sunkus darbas gali padėti įgyvendinti visas jūsų svajones. Ypatingai, šioje sporto šakoje. Tačiau nepamirškite jog riedučiai bei tinkamas fizinis pasiruošimas lemia daugiausiai.

rieduciai

Kaip išsirinkti riedučius?

Renkantis riedučius būtina atsižvelgti į jų paskirtį, guolius, ratukus, batą bei žinoma firmą. Visų pirma, riedučiai yra skirstomi į šias rūšis: fitneso (Fitness), laisvo stiliaus (FreeSkate), greitojo riedėjimo (SpeedSkate), gatvės/salės ritulio (Inline Hockey), slalomo (Slalom), agresyvūs (Aggressive) bei keturračiai (Quad). Norint išgauti lengvą ir itin paprastą važiavimą, verta rinktis fitneso riedučius. Norint išvystyti didelį greitį ir nuvažiuoti ilgas distancijas – greitojo riedėjimo riedučius. Tačiau jeigu apsisprendėte dalyvauti varžybose, jums reikės daug išmokti ir treniruotis su slalomo tipo riedučiais. Jie padės atlikti įvairius triukus daug lengviau nei bet kurie kiti, prieš tai minėti riedučiai. Žinoma, nepamirškite, apžiūrėti riedučių guolius, ratukų dydį bei patį batą. Riedučiai negali spausti, tačiau ir neturi būti per daug laisvi. Geriausia rinktis vienu ar dviem dydžiais didesnius riedučius nei yra jūsų koja. Galų gale, svarbu atsižvelgti ir į firmą. Šiais metais, visų dėmesį patraukė SEBA ir POWERSLIDE firmų riedučiai.

Negalite išmesti minties jog riedučiai suaugusiems yra skirti jums ir šį pomėgį pagaliau paversite profesionaliu sportu? Nieko nelaukite ir pradėkite šį pavasarį aktyviai!