Fejerverkų festivalis – išbandymas profesionalams

fejerverkai

Fejerverkų festivaliai vyksta organizuojami visame pasaulyje – kai kurie žmonės nepagaili pinigų, kad galėtų šį reginį stebėti iš arti, tuo tarpu kiti ieško aukščiausių miesto vietų, kuriose taip pat galėtų stebėti nepakartojamą reginį. Pirotechnikos entuziastams ir profesionalams tai puiki proga išbandyti, kaip veikia jų sukurti fejerverkai ir pasisemti naujų idėjų, tačiau tokios šventės rengimas ir įgyvendinimas yra kur kas sudėtingesnis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Pirmiausia vien dėl fejerverkų šou stebinčių žmonių skaičiaus. Žinoma, tai nereiškia, jog į mažesnes šventes galima žiūrėti atsainiau, tačiau kai pirotechnikos gaminiai ruošiami tūkstantinėms minioms, pateisinti visų jų lūkesčius tampa išties sudėtingas uždavinys. Reikia atsižvelgti ne tik į žiūrovų pageidavimus, bet ir į jų saugumą – niekam ne paslaptis, jog su pirotechnika reikia elgtis itin atsakingai, tad net ir šios srities profesionalams tenka įdėti daug darbo ir pastangų, jog viskas pavyktų sklandžiai ir nebūtų nukentėjusių nei fiziškai, nei morališkai.

Siekiant tobulumo, net ir kelias minutes trunkančiam pasirodymui reikia aiškaus scenarijaus, o kai renginys trunka valandą ar daugiau, automatiškai reikia įdėti kur kas daugiau darbo. Viskas turi derėti tarpusavyje, o kai norisi šviesų šou suderinti ir su muzika, į pagalbą tenka pasitelkti ir kompiuterines programas. Kasmet norisi visus nustebinti, todėl tenka pagalvoti ir sudėtingesnius, iki tol nematytus fejerverkų variantus – tam reikia ne tik laiko, bet ir įkvėpimo.
Kaip ir kada viskas atsiperka labiau šventės organizatorių reikalas, tačiau tam, kad toks festivalis įvyktų, reikia didelių pradinių investicijų. Tai ne tas pats, kas surengti šventę savo kieme – paieškojai, kur parduodami fejerverkai gera kaina ir jau gali džiuginti save ir aplinkinius nuostabiu reginiu. Įvairiausi leidimai ir kiti biurokratiniai dalykai ne vieną tokios šventės organizatorių galėtų ir išgąsdinti, tačiau kai yra didelis noras parodyti savo kūrinius visiems, visos kliūtys tampa lengvai įveikiamos. Daug darbo, kūrybinių kančių, organizacinių rūpesčių ir galiausiai dangus pasipuošia įvairiausių spalvų ir kitų elementų šokiu, kuriam nelieka abejingų.