Natūrali kosmetika: keli įdomūs faktai

Natūrali kosmetika

Kiekviena iš mūsų puoselėjame savo odą, nagus ir plaukus. Stengiamės, kad priemonės, kurias naudojame būtų sveikos ir ekologiškos. Televizijos reklamose, įvairiose brošiūrose ir stenduose dažnai matome, skambias frazes ir gražias nuotraukas, kurios reklamuoja vieną ar kitą natūralios kosmetikos produktą. Tačiau, ar tikrai ji tokia veiksminga? Gal tai tik dar vienas rinkodaros triukas?

Pasirodo, atpažinti ir įvertinti, ar natūrali kosmetika iš tikrųjų yra natūrali ir kokybiška padeda keletas paprastų, tačiau itin svarbių dalykų. Tai kosmetikos sudėtis, įpakavimas ir kaina.

Visada skaityk, ką perki.

Daugelis iš mūsų nėra kosmetologijos specialistai ar ekspertai, tačiau atpažinti organines ir ekologiškas medžiagas gebame kiekvienas. Todėl, prieš įsigyjant natūralios kosmetikos gaminį, nesvarbu, kas tai bebūtų, būtina pastudijuoti jo sudėtį. Šiam tikslui padeda ant pakuotės esantis sudėtinių medžiagų sąrašas. Jei ant etiketės išvardinti natūralūs ingredientai, galima daryti išvadą, kad produktas iš tiesų yra natūralus. Jei sudėtyje vyrauja konservantai, parabenai, natrio benzonatas, trietanolaminai — akivaizdu, kad natūrali kosmetika ne tokia jau ir natūrali, kaip skelbia vaizdingos iškabos.

Pakuotė išdavikė.

Natūrali kosmetika talpinama į aliuminius arba stiklinius įpakavimus. Jie, nepraleidžia oro ir apsaugo išskirtines produkto savybes. Todėl, perkant kosmetiką internetu, taip pat vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į natūralios kosmetikos sudėtį, bet ir į tarą, kurioje ji laikoma. Yra pasitaikę atvejų, kai kenksmingos medžiagos natūralioje kosmetikoje atsirasdavo ne dėl netinkamų ingredientų ar technologinio proceso, o dėl užterštų pakuočių – dažniausiai plastmasinių.

Natūralu — vadinasi brangu?

Daugelis sutiktų, kad natūrali kosmetika kainuoja brangiau nei įprasta. Tačiau, kodėl taip yra? Natūralios kosmetikos kainą lemia keletas faktorių. Natūrali kosmetika gaminama iš organinių, ekologiškų produktų, kurių auginimas ir priežiūra reikalauja nemažų investicijų. Kosmetikos išgavimo technologijos, pakankamai sudėtingos ir reikalaujančios itin didelio susikaupimo bei specialių žinių. Tam įkuriamos laboratorijos, samdomi geriausi specialistai ir žinovai. Būtent dėl šių priežasčių, natūrali kosmetika kainuoja daugiau nei kiti masiniai kosmetikos produktai.