Interneto blog‘as – vieta saviraiškai ir fantazijai

Niekas nesakė, kad šiandien šiuolaikinio žmogaus pomėgiai turi būti vien „kietos“ veiklos – važinėjimas riedlente, slidinėjimas, gatvės šokiai ar domėjimasis mada. Galbūt bus sunku patikėti, tačiau net ir megzimas, pašto ženklų kolekcionavimas ar dar kita palyginti „atgyvenusi“ veikla gali atrasti savo nišą internete. Taip – internete. Šis reiškinys sukuria galimybę bet kam nemokamai skelbti, dalintis savo mintimis, pomėgiais, sukurtais dalykais. O konkrečiai tai padaryti galima susikuriant savo asmeninį blog‘ą.

Blog‘ai , dar vadinami tinklaraščiais – tai platformos, kuriose užsiregistravus galima vesti savotišką dienoraštį ar individualų žurnalą, priklausomai nuo žmogaus pomėgių ir tikslų. Žinoma, kai kurie žmonės, užsiimantys rankdarbiais ar menu, galiausiai susidomi, kokios WEB puslapio kainos, ir savo blogą paverčia pilnaverte svetaine, kurioje sėkmingai parduoda savo kūrybą. Tokių sėkmės istorijų rastume nemažai, tačiau viskas prasideda nuo paprasčiausio blogo arba (šiandien vis dažniau) Facebook paskyros savo individualiam projektui.

Interneto blog‘ą galima susikurti tokiose platformose kaip Blogspot, WordPress, Weebly, ir kituose populiariuose tinklapiuose. Susikurti savo tinklaraštį yra lengviau nei lengva, tačiau norint pagauti sėkmę ir siekiant atkreipti kuo daugiau lankytojų dėmesio, reikia jį nuolatos pildyti naudinga informacija, paveikslėliais. Galima pasidomėti SEO – taikant jo principus galima pamažu užsiauginti visą būrį blog‘o sekėjų.

Kai jau pasiekiate didžiąją dalį savo tikslų, ir atrodo, kad blog‘as jau darosi per ankštas, pats laikas paieškoti programuotojų ir geriausios siūlomos WEB puslapio kainos ir persikelti į tikrą interneto svetainę – taip ne tik jausitės daug pasiekęs, bet tapsite dar patrauklesnis savo gerbėjams ir lankytojams.

Kaip ir sakėme, daugybė sėkmingų istorijų gali patvirtinti, kad blog‘as – puiki pradžia siekti sėkmės darant tai, kas visą gyvenimą jums teikė malonumą.