Populiariausia grožinė literatūra

Grožinė literatūra žavinga tuo, jog jos skaitytojų amžiaus cenzas – sunkiai apibrėžiamas. Fantastinės, kartais net pasakas primenančios istorijos lyg ir turėtų būti orientuotos į jaunesnę auditoriją, tačiau gilesnių ir įkvepiančių minčių čia atranda ir suaugusieji. Kokios šio žanro knygos populiarumo susilaukė visame pasaulyje?

Sąrašo viršuje neabejotinai turėtų puikuotis septynių knygų seriją apie Harį Poterį. Magiška istorija, kurioje plėtojamos ne tik burtų, bet ir draugystės ir kitų vertybių temos, populiari tarp įvairaus amžiaus auditorijos. Pagal šias knygas yra išleisti ir aštuoni filmai, kurie taip pat sulaukė didžiulio susidomėjimo. Ne mažiau įkvepianti ir pačios rašytojos istorija – pirmąją knygą pradėjusi rašyti ant bare esančių popieriukų, dabar J.K.Rowling yra viena iš turtingiausių moterų Didžiojoje Britanijoje.

Populiariausios grožinės literatūros sąraše privalu paminėti ir Antoine de Saint-Exupery „Mažąjį princą“, kuris nepalieka abejingų nei vaikų, nei suaugusiųjų tarpe. Tokia pati situacija yra beveik visame pasaulyje – ši knyga buvo išversta net į 190 kalbų. Nors nuo pirmojo leidimo lietuvių kalba jau praėjo ne vienas dešimtmetis, paprastos, tačiau tuo pačiu genialios šio autoriaus mintys yra cituojamos iki šių dienų.

Ne tik viena populiariausių, bet ir perkamiausių yra ir Paulo Coelho knyga „Alchemikas“. Nors daugelis skeptiškai žiūri į autoriaus motyvuojančias mintis, ši knyga turi išties platų gerbėjų ratą. Milijonus žmonių pokyčiams įkvėpęs kūrinys gali pasigirti ir dar vienu rekordu – ši knyga yra įtrauka į Gineso rekordų knygą, kaip gyvo autoriaus veikalas, išverstas į daugiausiai kalbų.

Populiariausių grožinės literatūros kūrinių sąrašą būtų galima dar plėsti – čia tikrai atsidurtų ne viena dešimtis pasaulinį populiarumą pelniusių kūrinių. Jų kiekis vis auga, tad panašu, jog ateityje galima tikėtis ir naujų topų šio žanro knygų padangėje.