Populiariausios paauglių knygos

Dabar dažnai kalbama apie tai, jog paaugliai dažnai iškeičia knygas į kompiuterinius žaidimus – galbūt šiuose žodžiuose ir yra tiesos, tačiau vis dėl to yra išlikusi ir skaitančiųjų auditorijos dalis, kuri negali atsispirti knygų skaitymui. Kokios yra populiariausios visų laikų paauglių knygos?

Pagalvojus apie paauglius ir knygas, pirmoji mintis dažniausiai būna rašytojos J.K.Rowling sukurta istorija apie Harį Poterį, kurią mėgsta ne tik jaunieji skaitytojai, bet ir suaugę. Kelių šimtų milijonų tiražas kalba pats už save – istorija apie jaunąjį burtininką Harį ir jo kovą prieš blogio jėgas sudrebino ne vieno paauglio širdį ir iki šių dienų išlieka ir aktualu, ir populiari.

Ne mažesnio populiarumo sulaukė ir istorija apie Žiedų valdovą – nors išleistų knygų tiražas toli gražu negalėtų lygintis su Hario Poterio istorija, šis kūrinys taip pat sulaukė populiarumo visame pasaulyje. Džono Ronaldo Ruelio Tolkino epinė fantastika taip pavergė paauglių širdis, jog pagal šias knygas buvo sukurti ir filmai, kurie nepaliko abejingų šios istorijos gerbėjų.

Kalbant apie mergaitišką auditoriją, būtina paminėti ir „Saulėlydžio“ knygas. Romantiška paprastos merginos ir vampyro meilė privertė ne vieną paauglę išspausti ašarą ir sužavėjo nuotykių bei intrigų gausa. Stephenie Meyer romanai netruko atkeliauti ir į kino teatrus – pagal visas keturias šios istorijos dalis buvo sukurti ir filmai.

Panašu, jog paaugliai vis dar išlieka neabejingi fantastinėms istorijoms, kurios šių dienų kontekste atrodo išties mistiškai. Vis dėl to, net ir tuomet, kai knygos herojai gyvena burtų ar fantastikos pasaulyje, jų gyvenimuose vyrauja panašios problemos, kaip ir mūsų kasdienybėje – tikriausiai tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl šie kūriniai sulaukė tokio didžiulio skaitytojų susidomėjimo.