Populiariausios romantinės knygos

Knygų žanrų gali būti pačių įvairiausių, tačiau tikriausiai kiekviena moteris sutiktų, jog širdį labiausiai virpina romanai, pasakojantys apie laimingas ar ne tokias nusisekusias meilės istorijas. Nejučia ieškome panašumų su knygų herojėmis ir tokiu būdu semiamės naujų minčių ar tiesiog turiningai bandome praleisti vėsesnius vakarus – tokie romanai retai kada palieka abejingų. Kokios romantinės knygos yra vienos iš populiariausių?

Mėgstančioms nemirštančią klasiką, turėtų patikti Margaret Mitchell romanas „Vėjo nublokšti“, kuris buvo išleistas dar 1936 metais. Pagal šią knygą buvo pastatytas ir miuziklas, ir filmas, kuris laimėjo net 8 „Oskarus“ – panašu, jog istorija apie pagrindinės herojės Skarletės O‘Haros gyvenimą, vykusį JAV pilietinio karo metais ir dar dešimtmetį po jo, išties nepaliko abejingų. Vienintelė šios autorės knygos tiražas siekia kelias dešimtis milijonų, o knyga neabejotinai gali būti įtraukti į populiariausiųjų sąrašą.

Norinčioms pasinerti į XVII a. Persijos gyvenimą, vertėtų paskaityti Anitos Amirrezvani romaną „Gėlių kraujas“. Istorija apie laikus, kai moterys dar nežinojo, kas yra savarankiškas gyvenimas ir vienos keturiolikmetės likimo vingiai nepalieka abejingų – daugelis susižavi poetiškais vaizdais ir ypač gyvybingais personažais.

Į populiariausių romantinių knygą sąrašą pelnytai galima įtraukti palyginus visai neseniai išleistą erotinį romą „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. Nors knygoje gausu atvirų erotinių scenų, šalia viso to klostosi ir jaudinanti meilės istorija – tikriausiai tai viena iš šio romano populiarumo priežasčių. Nors E.L.James kūrinys vertinamas labai kontraversiškai, skaičiai kalba patys už save – knyga jau dabar yra išversta į 52 kalbas, o tiražai pasiekė pirmąjį šimtą milijonų serijos kopijų. Apie koledžo studentės ir turtingo verslininko meilės istoriją yra išleistos trys knygos ir kol kas pastatytas pirmasis filmas.