Kompiuteriniai žaidimai – pomėgis, kuris gali būti naudingas

Dabar, kai viskas po truputį persikelia į virtualią erdvę, daug kalbama ir apie interneto ir kompiuterių žalą. Pamirštamas realus bendravimas, gyvus pokalbius pakeičia susirašinėjimas, o kompiuteriniai žaidimai apskritai priverčia pamiršti apie egzistuojančią realybę – tai tik keletas pagrindinių stereotipų, su kuriais vienaip ar kitaip tenka susidurti kiekvienam. Ypatingai tuomet, jeigu iš tikrųjų daug laiko praleidžiate žaisdami kompiuterinius žaidimus. Vis dėl to, kiekvienas, kuris yra išbandęs šį laisvalaikio praleidimo būdą, galėtų patvirtinti, jog toks pomėgis turi ir savų privalumų. Kokie yra pagrindiniai?

Nors manoma, jog žaidžiant kompiuterinius žaidimus atprantama bendrauti, tai nėra visiška tiesa – jeigu žaidžiama prisijungus prie tinklo, čia sutinkami ir kiti žaidėjai, su kuriais galima susirašinėti ar net susiskambinti. Galima kurti įvairias žaidybines strategijas, ieškoti geriausių būdų kaip nugalėti priešininkus – vargu, ar kas nors galėtų teigti, jog tokiu būdu nesivysto strateginis mąstymas ir neugdomas komandos jausmas. Čia gali pasireikšti ir lyderiai, ir tie, kurie labiau linkę vykdyti nurodymus – žaidime kiekvienas gali atrasti savo vaidmenį, kurį vėliau galės pritaikyti ir realiame gyvenime.

Galimybė žaisti tinkle su kitais vartotojais, atveria ir kitas galimybes – dažniausiai čia susirenka žmonės iš įvairiausių pasaulio vietų, taigi galima mokytis ir anglų kalbos. Jau vien tai, jog žaidime viskas dažniausiai rašoma angliškai, priverčia pasitempti, o jeigu dar norisi ir pasisakyti, tenka neblogai paplušėti, kol pavyksta parašyti pirmuosius rišlius sakinius. Vis dėl to, žaidžiant žaidimus, progresas vyksta itin greitai – tą galėtų patvirtinti kiekvienas, kuris būtent tokiu būdu ir išlavino savo užsienio kalbos žinias.

Vis dėl to, kad ir kiek privalumų turėtų kompiuteriniai žaidimai, nereikėtų pamiršti visų auksinių lietuvių liaudies patarimų apie saiką – tik tuomet, kai tarp realybės ir virtualaus pasaulio vyraus balansas, bus galima tikėtis naudos ir iš šio pomėgio.