CS: laisvalaikis ar pelningas verslas?

laisvalaikis ar pelnas

Ne vieną kartą esame girdėję istorijų, kaip pomėgiai pavirsta pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu – kai manai, jog gali kažką daryti geriau negu kiti, norisi sukurti savo verslą ir įdėti visas pastangas tam, kad jis būtų sėkmingas. Vis dėl to, kai kalba pasisuktų apie kompiuterinius žaidimus, daugelis net neabejodami teigtų, jog tai tik laisvalaikio praleidimo būdas. Kaip yra iš tikrųjų?

Žaidimų įvairovė dabar suteikia galimybę kiekvienam atrasti sau labiausiai tinkantį variantą. Vis dėl to, šiuo metu vis dar labai populiarus yra taktinis „Counter-Strike“ žaidimas, kuris žinomas daugelyje pasaulio šalių. Būtent šio ir kitų panašių žaidimų dėka, tiems, kurie skiria šiai veiklai daug laiko, atsirado galimybė užsidirbti realių pinigų.

Iš esmės egzistuoja du būdai gauti pinigų žaidžiant „Counter-Strike“ žaidimą: legalus ir nelegalus. Pastarasis yra kur kas paprastesnis ir nereikalauja ypatingų pastangų, greičiau – laiko ir įdirbio. Žmonės valandų valandas praleidžia žaisdami į žaidimą ir galiausiai, pasiekę neblogų rezultatų, parduoda savo paskyras už tam tikrą sumą tiems, kurie nenori pradėti žaidimo nuo nulio. Vis dėl to, toks prekiavimas paskyromis yra smerkiamas, o kai išsiaiškinama panaši situacija – vartotojas yra negrįžtamai blokuojamas.

Dėl šios priežasties tiems, kurie žaisdami „Counter-Strike“ nori užsidirbti pinigų, kur kas labiau verta susikoncentruoti į žaidimo kokybę ir sudalyvauti rengiamuose tarptautiniuose turnyruose. Gausybę šio žaidimo gerbėjų iš įvairių šalių pritraukiantis turnyras vilioja dideliais piniginiais prizais, todėl profesionalūs žaidėjai, skindami vieną pergalę po kitos, nesunkiai gali iš tokios veiklos ir pragyventi – jeigu panašių žaidimų žaidžiama ir daugiau, dalyvavimas turnyruose iš tikrųjų gali tapti neblogu verslu. Panašu, jog informacinės technologijos vis dar nesustoja mūsų stebinti – vargu, ar prieš kelis dešimtmečius kas nors būtų pagalvojęs, jog pragyvenimui užsidirbti bus galima tiesiog žaidžiant kompiuterinius žaidimus.