Magija ir pinigai

magija ir pinigai

Visose pasaulio kultūrose, taip pat ir Lietuvoje, nuo pat senovės iš lūpų į lūpas keliauja įvairūs prietarai, susiję su pinigais. Kiekvienas žmogus neprieštarautų, jei jo piniginė būtų pilnesnė; net ir sotūs, daug pasiekę milionieriai dažnai nepaleidžia instinkto vis kaupti pinigus ir uždirbti jų dar daugiau. Galėtume atrasti neišgalvotų istorijų, kai pagarbiai su savo pinigais besitvarkantis asmuo sugebėjo jų prisišaukti dar daugiau. Tereikia pasidomėti prietarais ir magiškais receptais, kurie turi įtakos žmogaus finansinei sėkmei.
Žinoma, naivu būtų tikėtis, kad atlikti keli ritualai ims ir iš oro jums atskraidins kelis stambius banknotus. Sakoma, kad pinigus sėkmingai prisišaukia tik tie žmonės, kurie gerbia savo finansus, moka taupyti, nesišvaisto pinigais vos patyrę kokią nors netikėtą finansinę sėkmę. Pinigai pasilieka pas tokį asmenį, kuris yra valdingas pirmiausiai sau pačiam ir moka elgtis su pinigais.
Tie, kurie per daug negalvodami nuolatos išlaidauja arba nepalaiko tvarkos piniginėje – palieka ten čekius ir kitas šiūkšeleles – prisitraukia finansinę sėkmę daug sunkiau. Tad šie pinigų prišaukimo ritualai padės tik tam žmogui, kuris turi nuovoką, kaip tvarkytis su savo pinigais:
– Banknotai piniginėje turi būti sudėti tvarkingai, didėjančia tvarka
– Sėkmę neša raudonos ar auksinės spalvos piniginė ir joje laikomas sudžiovintas keturlapis dobilas, mėtos ar lauro lapelis.
– Negalima skolintis arba skolinti pinigų pirmadieniais
– Negalima švilpauti namie
– Labai svarbu grąžinti skolas iki metų pabaigos.
– Skolas visuomet grąžinkite ryte, o ne vakare.
– Visada paimkite pinigus kaire ranka, o įteikite – dešine.
– Sankryžoje ant kelio rastos monetos gali būti užkalbėtos – jų jokiu būdu negalima imti.
– Lietuviams jau įprasta pavasarį išgirdus kukuojant gegužę pažvanginti monetomis.
– Galite pasisodinti „pinigų medį“ – užkaskite gėlės vazonėlyje 5 nominalo monetą ir laistydami gėlę vis svajokite apie tai, kaip galiausiai patiriate finansinę sėkmę.