Apie aiškiaregystę

Aiškiaregystę vieni sieja su raganavimu, juodąja magija, kiti – su ypatinga Dievo dovana. Kalbant apie mokslinį šio gebėjimo apibrėžimą, galima jį laikyti gebėjimu gauti žinias apie kitus žmones nuotoliniu būdu ir nepaisant laikotarpio. Tai itin jautrios intuicijos rezultatas. O už intuiciją ir kūrybiškumą yra atsakingas žmogaus dešinysis smegenų pusrutulis ir kankorėžinė liauka. Kiekvienas gali būti aiškiaregiu tiek, kiek jam padeda jo intuicija. Juk yra pasakymai: „manęs nepaleidžia nuojauta“ arba „mane apgavo nuojauta“. Tik kiti gimsta su tokia stipria nuojauta, kuri leidžia net įsijausti į kitus asmenis ir jų potyrius.
Štai keli faktai apie aiškiaregystę ir jos veikimo būdą:
– Dažnai pirmąkart žmogus patiria aiškiagerišką vaizdinį tam tikroje ribinėje situacijoje – tarp mirties ir gyvenimo, sapne, haliucinuodamas – būtent tada, kai protas ir kūnas yra praktiškai nefunkcionuojantys ir atsiranda palankiausia terpė pasireikšti intuicijai.
– Žmogus, turintis aiškiaregystės dovaną ir ja aktyviai besinaudojantis, privalo paisyti tam tikrų taisyklių – išlikti santūrus, per daug neviešinti šio savo gebėjimo, stengtis išlikti sveiko proto, palaikyti kuklią gyvenseną. Kitu atveju per didelis aplinkinių dėmesys ir chaosas buityje gali pažeisti jautrią ir viskam imlią regėtojo psichiką ir šis gali išprotėti.
– Aiškiaregiai seansų metu naudojasi pagalbiniais daiktais – krištolo rutuliu, kortomis, svareliu, ugnies liepsna, veidrodžiu. Daiktai reikalingi tam, kad atliktų tarpininko funkciją tarp kliento ir būrėjo. Būrėjui pernelyg intensyvus tiesioginis kontaktas su klientu, todėl visą reikalingą informaciją burėjas pasiima iš daikto, kurį prieš tai lietė ar stebėjo žmogus.
– Žmonės pas aiškiaregius dažnai eina susirūpinę viena savo gyvenimo sfera, o būrėja netikėtai išsako, jog klientas ne tomis problemomis rūpinasi – už kampo jų laukia staigmena iš visai kitos gyvenimo srities. Pavyzdžiui – klientas susirūpinęs dėl karjeros, o paaiškėja, kad jam net nenutuokiant jo sutuoktinis netrukus žada siūlyti skirtis.
– Aiškiaregio patarimai žmogui pagelbėja ir suteikia gyvenimui teigiamos krypties jeigu pats žmogus yra pozityvus, turi tik gerus ketinimus. Jeigu kliento energetika yra suteršta, jam nepadės jokios pranašystės arba jos bus netikslios.