Apie juodąją magiją

juodoji magija

Nors šiais laikais magija skamba kaip egzotiškas ir sunkiai įrodomas reiškinys, pačiais seniausiais laikais ji buvo laikoma svarbia visuomenės dalimi. Paprasčiausias pavyzdys – kaip viduramžių kaimo gyventojai palaikydavo retesnių gebėjimų ar kitaip ypatingus žmonės raganomis ar raganiais ir juos sudegindavo. Būtent viduramžiais baltoji magija atitikdavo religiją, o juodoji magija – prietarus, užkalbėjimus ir kitokią ezoterinę veiklą.

Šiandien skirtis tarp baltosios ir juodosios magijos brėžiama tuo, kad baltoji magija siekia visuotinai gerų tikslų žmogui ir jį supantiems aplinkiniams, o juodosios magijos tikslas – pakenkti, iš kitų pasipelnyti ar kitaip per prievartą paveikti kitų žmonių valią. Dar šis tas apie juodąją magiją:
– Juodoji magija neretai pasitelkiama meilei. Tačiau meilė yra savanoriškas veiksmas, ir tie, kurie nori magijos pagalba prisikviesti geidžiamą žmogų, jau pažeidžia jo pasirinkimo laisvę, vadinasi – užsiima juodąja magija.
– Magija susijusi su karma. Žmonės dažnai beviltiškai griebiasi magijos, kad pakeistų blogą situaciją savo gyvenime, tačiau nesusimąsto, kad galbūt kažkas negero ir privalėjo nutikti dėl ankstesnio gyvenimo klaidų. Pavyzdžiui, sunki liga gali būti atlygis už praėjusio gyvenimo kaltes. Čia juodoji magija ne tik nepadėtų, bet dar labiau pakenktų jei ne šiame, tai kitame gyvenime.
– Jeigu įtariate, kad prieš jus buvo panaudota juodoji magija, tai pajusite labai natūraliai. Pavyzdžiui, pradės nesisekti versle, jūsų paslaugų atsisakys klientai ar panašiai. Jei kažkas į jus nukreipęs meilės kerus, pajusite, jog jaučiate potraukį anksčiau jūsų visai nedominusiam asmeniui.
Prieš jus naudojama juodoji magija taip pat gali sukelti nerimą, nemigą, gyvenimo džiaugsmo ir motyvacijos praradimą.
Apibendrinant – nors kartais tarp baltosios ir juodosios magijos nubrėžta labai blanki riba, esminis juodosios magijos skirtumas tas, kad jos pagrindas yra egoizmas. Tik visapusiškai naudingi siekiai gali būti laikomi baltąja magija.