Kavos aparato nukalkinimas

Daugelis kiekvienos dienos rutinos neįsivaizduoja, be garuojančio puodelio skanios kavos. Esame jau taip pripratę prie šio gėrimo, kad tampame vis išrankesni jos skoniui ir kokybei. Šiais laikais žmonėms jau nebe užtenka užpilamos kavos, todėl neretai nusiperka kavos virimo aparatą savo namams. Žinoma, jeigu kava namuose geriama daugiau nei 5 kartus per dieną, tai šis pirkinys labai greitai atsiperka.
Didžiausias kavos aparato priešas yra kietas vanduo. Kaip ir virduliai bei skalbimo mašinos, taip ir kavos aparatas apsineša kalkėmis. Todėl labai svarbus reguliarus kavos aparato nukalkinimas, kad ne tik kava neprarastų gero skonio, bet ir kad kavos virimo aparatas nesugestu nepataisomai.
Pirmieji požymiai, kad kavos aparatui reikalingas nukalkinimas yra:
*Jeigu kavos kiekis puodelyje pakitęs, t.y kavos aparatas jums pagamina mažesnį kiekį kavos, nei anksčiau;
*Jeigu kavoje nebėra crema sluoksnio;
* Kava pasidarė nebeskani, tapo labai rūgšti;
*Kavos subėgimas į puodelį labai lėtas (kartais net lašantis), kava pagaminama per ilgesnį laiko tarpą.
Taip pat svarbu žinoti, kad kavos aparatą rekomenduojama nukalkinti po 200-300 kavos puodelių.
Kaip ir minėjome, kietas vanduo yra pagrindinė kalkių atsiradimo priežastis, dėl to labai svarbi yra naudojamo vandens kokybė. Norint, kuo rečiau kalkinti kavos aparatą reikia naudoti distiliuotą bei filtruotą vandenį.
Kavos aparato nukalkinimas nėra sudėtingas procesas, tačiau jis reikalauja laiko. Šiam darbui atlikti reikia tik nukalkinimo priemonės, kurią galite rasti prekybos centruose arba buitinės technikos parduotuvėse. Negalima naudoti kavos aparatams neskirtų priemonių, nes ne tik nebus pasiektas norimas tikslas, bet ir nukentės kavos kokybė. Galiausiai, jeigu nėra noro savarankiškai nukalkinti aparato, galima jį ir patikėti specialistams.