Kavos priedai ir aksesuarai – puiki dovana

Artėjant gimtadieniui ar didžiausioms metų šventėms apima neviltis, kad niekaip nepavyks nupirkti išskirtinių dovanų artimiesiems ir brangiems žmonėms. Dauguma tradicinių dovanų, kaip nuotraukų rėmeliai, yra atsibodę ir neoriginalūs, todėl tokios idėjos iškart atmetamos ir net neįrašomos į galimų pirkinių sąrašą. Tačiau geriausias sprendimas yra pasistengti suderinti originalumą ir praktiškumą, mat, daiktai, kuriuos naudojame kasdien, kaip, pvz., puodelis ar kitokie priedai bei aksesuarai, skirti kavos ar arbatos mėgėjams, dažnai randa vietą ir paskirtį buityje, kas paverčia dovaną reikalinga ir vertinga.

Viena iš priedų kavos mėgėjams rūšių yra puodeliai, kurie šiek tiek primena pradinę mokyklą, kai ne itin rūpėdavo, ką dovanojame bendraklasiams. Tačiau šis kasdien naudojamas daiktas gali tapti puikiu priminimu apie dovanojusį asmenį, pvz., mėgstantys kurti savo rankomis, gali pamėginti padailinti puodelį individualiai, užrašydami prasmingą abiems žmonėms tekstą ar palikdami kitokią prisiminimus keliančią užuominą. Na, o stokojantys idėjų turi galimybę išsirinkti iš gausios puodelių pasiūlos tiek parduotuvėse, tiek internete. Gausu itin išskirtinių variantų, kaip kavos puodelis-spurga, puodelis su aštuonkoju viduje, kuris pasirodo tik išgėrus pusę kiekio ar su dantų imitacija ant krašto. Pastarieji variantai puikiai tiktų ir Helouvyno vakarėliui.

Na, bet nustebinti tikrą kavos gurmaną galima ir pasirūpinus profesionalesniais kavos priedais ar aksesuarais, skirtais ruošimui. Jei žmogus, kuriam renkama dovana, itin mėgsta pienišką kavą Latte, tačiau neturi automatinio kavos aparato, jį pamaloninti galima nustebinus kavos priedu – kapučinatoriumi. Tai prietaisas pienui pašildyti ir „išpūsti“ iki reikiamos konsistencijos gardžiai kavai ruošti. Šis prietaisas gali būti įvairių rūšių, tačiau paprasčiausias nėra brangus, o ruošiant kavą yra nepamainomas. Galiausiai, tikra itališka barista pasijusti leis autentiška kavos gamintojo prijuostė, kuri gali tapti ne tik funkcionaliu aksesuaru virtuvėje, bet ir puikia virtuvės dizaino detale. Taigi renkant dovaną tereikia pagalvoti apie didžiausius artimojo pomėgius, kurie gali būti tokie kasdieniški kaip mėgavimasis kava.