Populiariausi kavos gaminimo aparatai

Aromatingos kavos puodelis, tai kiekvienam žmogui simbolizuoja vis kažką kitą. Ryto ritualą, bendravimo priemonę, pertraukėlę darbe. Kitiems tai kultūros dalis, kurią jie stengiasi puoselėti ir naujinti. Kadangi kavos kultas toks populiarus visame pasaulyje, šios kavos pupelių gėrimo paruošimo būdų yra begalės. Kiekviename regionine ji vis kitokia. Skirtingi kavos virimo aparatai, paruošia skirtingo skonio kavą, o tam tikros rūšies kava atsiskleidžia ryškiausiais skoniais ir aromatais ruošiant ją specialiu būdu. Tad pakalbėsime dabar apie tai, kokie kavos aparatai yra pripažinti geriausiais visame pasaulyje ir koks yra jų gaminimo principas.

Kavos virimo aparatas su filtru. Toks kavos virimo aparatas naudojamas jau nuo seno ir yra išlikęs iki šių laikų, bei pardavinėjamas specializuotose kavos aparatų parduotuvėse. Filtrinė kava daroma naudojant vienkartinius arba daugkartinius medžiaginius/popierinius filtrus. Į kuriuos įdedama malta kava, o pilant karštą vandenį ji sulaša į kavai skirta talpą. Toks aparatas tinkamesnis yra namuose, bet ir dažnai pastebimas biuruose. Tokia kava ilgai išlieka šviežia ir šilta, ja mėgautis galima ilgesnį laiką. Tačiau vienas minusas yra tas, kad jeigu norite, kad kava išties būtų kokybiška ir aromatinga, ją teks sumalti su kavos malūnėliu. Taip, žinosite, kad kava išties bus skani.

Kitas išties dabar populiarus kavos aparatas yra AEROPRESS, kuris yra atvykęs iš Amerikos. Tokį kavos aparatą nėra sunku rasti elektroninėse parduotuvėse ar persisiųsti iš užsienio. Kavos gaminimo procedūra dažniausiai su šiuo aparatu užtrunka vos 50 sekundžių. Tiesiog sumaltą kavą reikia užplikyti specialiame AEROPRESS inde, ir tada spausti ją per mikrofiltrą. Taip išgaunamas tikras kavos pupelių skonis.

Dabar visame pasaulyje mėgstami yra ir kapsuliniai kavos virimo aparatai, kurie gali pagaminti bet kokio skonio, rūšies kavą vos per minutę. Tiesiog į specialų kavos aparatą reikia įdėti norimą kapsulę, įpilti vandens ir paspausti vieną mygtuką. Ir štai – jūsų kava pagaminta.

Ir galiausiai, dažniausiai naudojamas variantas yra automatinis arba pusiau automatinis kavos aparatas, kurį dauguma turime namuose ar biure. Šiuo metu biure populiarūs yra JURA kavos aparatai, kadangi jie labai galingi ir ilgaamžiai, bei gali pagaminti didelį kiekį kavos vienu metu ir itin greitai. Taip pat JURA kavos aparatai yra mėgiami ir namuose, žmonės juos perka ,dažniausiai, dėl kainos ir kokybės santykio, kuris yra išties įspūdingas. Geras kavos aparatas yra investicija, kuri greitai atsiperka. O JURA kavos aparatai būtent ir yra tokie. Pasižymintis gražiu dizainu, kokybe ir išskirtinumu.