Vis labiau populiarėjantis pomėgis – irklavimas

irklavimo treniruoklis

Irklavimas yra viena tų sporto šakų, kuriomis užsiimdamas žmogus gali sudeginti daugybę kalorijų ir tuo pat metu mėgautis smagiu laisvalaikiu. Tiesa, tai – sezoninis sportas, daugiausiai užsiiminėjamas vasarą ar bent jau vėlyvą pavasarį arba anksti rudenį, kai orai yra vis dar šilti. Per vieną valandą intensyvaus irklavimo žmogus gali suderinti maždaug 500 ar 600 kalorijų. Svarbu pabrėžti, jos šio sporto dėka galima pagražinti rankų linijas, pastiprinti pilvo raumenis, formuoti presą. Irkluojant taip pat didėja ir žmogaus vidutinis ištvermės lygis. Daugybę privalumų turintis sportas, apniukus orams turi būti pamiršdamas, nebent žmogaus namuose esantis irklavimo treniruoklis leis jam ir toliau mėgautis šia veikla.

Visame pasaulyje jau spėjęs išpopuliarėti irklavimas po truputį pamėgimas ir paprastų lietuvių. Kas žino, galbūt ši sporto šaka ir būtų ne itin įdomi ir žinoma tik vienetams, jeigu ne garsus Lietuvos kanojininkas Javgenijus Šuklinas. Gimęs ir šiuo metu Visagine gyvenantis bei besitreniruojantis sportininkas 2012 metų vasaros olimpinėse žaidynėse Londone iškovojo 2 vietą 200 metrų irklavimo vienviete kanoja rungtyje. Sidabro medaliu apdovanotas sportininkas daug prisidėjo, jog prieš tai nepopuliari buvusi sporto šaka kilo į vienas labiausiai mėgstamų.

Irklavimas žmogui naudingas dėl daugybės priežasčių, ne tik dėl to, kad jis sudegina daug kalorijų, tačiau nemaži krūviai tuo pat metu stiprina ir žmogaus ištvermę. Sportininkas taip greit nepavargsta, gali ilgesnį laiką mankštintis. Jo kūnas prisitaiko prie įvairių veiksnių, sugeba atlaikyti įvairius krūvius. Augantiems berniukams ypač patariama pradėti lankyti irklavimo treniruotes. Šiltu metu, jiems tai bus puikus laisvalaikio praleidimo būdas, jie ten susiras draugų, o jų fizinė būklė leis jiems augti sveikesniems, formuos vyriškesnį kūną. Vėliau, atšalus orui, jie ir toliau galės tęsti šią veiklą, kadangi irklavimo treniruoklis kiekvienam iš jų sukurs galimybę ir toliau tobulinti irklavimo įgūdžius, kuriuos jie galės pademonstruoti ateinančio sezono rungtynių metu.