Vaisių kokteiliai – mėgstantiems sportuoti

vaisiu sulciaspaude

Kiekvienas, gyvenantis ne monotonišką gyvenimą ar sportuojantis, žino, kaip svarbu po aktyvių treniruočių, varžybų ar intensyvaus laisvalaikio atstatyti prarastas jėgas. To būdų – ne vienas. Iš daugybės metodų, žmonės pasirenka jiems priimtiniausius ir maloniausius ilsėjimosi būdus. Tam, kad tiek kūnas, tiek vidinė savijauta nejaustų skausmo bei nuovargio, patariama atkreipti dėmesį į mitybą. Daug maistingųjų medžiagų turintys produktai suteikia žmogui reikalingų elementų ir padeda normalizuoti savijautą. Ypatingai sveikatos priežiūros specialistai pataria gerti šviežiai spaustas sultis, kurios yra bene vienos daugiausiai vitaminų turintis natūralus šaltinis.

Tokių vaisių kaip obuoliai, apelsinai, greipfrutai, vynuogės ir kitų vartojimas sulčių pavidalu yra itin puikus pasirinkimas be didelių pastangų susigrąžinti prarastą energiją. Sportuojant arba tiesiog aktyviai leidžiant laisvalaikį sudeginama daugybė kalorijų. Tokie procesai slopina žmogaus norą kažką veikti, juntamas nuovargis. Norint vėl pasijusti gerai, energijos reikėtų ieškoti vaisiuose.

Ypatingai citrusiniai vaisiai, savo sudėtyje turintys didelį vitamino C kiekį, suaktyvina naujų ląstelių kūrimąsi, skausmo, nuovargio mažėjimą, o tuo pačiu ir apsaugo nuo rimtesnių susirgimų. Vienas lengviausių metodų, leidžiančių pasigaminti tikrą vitaminų ir energijos bombą, yra šviežiai pagaminti vaisių kokteiliai. Jiems reikalingi tik skirtingų rūšių vaisiai ir vaisių sulčiaspaudė. Bene geriausias dalykas yra tas, kad žmogus gali pats lengvai kurti vaisių kokteilius, dėdamas į sulčiaspaudę kokius tik nori vaisius.

Vaisių sulčiaspaudė – šiandien plačiai naudojamas virtuvės prietaisas, kuris stovi pas daugelį namuose. Vos ne vieno mygtuko paspaudimu pagaminamas kokteilis, sulčiaspaudėje gali stovėti kurį laiką, jo nebūtina išgerti iškarto ar išpilstyti į kitokią tarą. Ką daryti su kokteiliu pasirenka pats žmogus.

Taigi, paprastai paruošiami, gaivūs ir jėgų suteikiantys vaisių kokteiliai puikiai suderinami su įvairiu gyvenimo būdu.