Šiaurietiško ėjimo ypatumai

sportinės kompresinės kojinės

Pasaulyje sparčiai populiarėjanti sporto šaka – šiaurietiškas ėjimas – masiškai plinta ir Lietuvoje. Vis daugiau žmonių susižavi paprasta, daugybei kūno raumenų naudinga sporto šaka, kilusia iš Skandinavijos. Visgi, patrauklus ir malonumą teikiantis sportas gali pasiteisinti tik tada, kai žmogus atsakingai rūpinasi savo sveikata, susireguliuoja mitybą bei naudoja tam tikras papildomas priemones, pavyzdžiui ypatingai naudingas sportines kompresines kojines.

Šiaurietiško ėjimo ištakos

Šiaurietiško ėjimo sportas yra siejamas su Šiaure bei viena iš didžiausių Skandinavijos šalių – Suomija. Užsienyje vadinamas Nordic Walking, Lietuvoje jis daugeliui žinomas paprasčiausiai kaip šiaurietiškas ėjimas. Paprasti sporto principai, naudojant vos dvi specialias lazdas, leido tokiu sportu mėgautis įvairiais sezonais, bet kuriuo paros metu, skirtingo amžiaus žmonėms, neinvestuojant į sportą didelių pinigų. Pirmą kartą šiaurietiškas ėjimas buvo oficialiai pademonstruotas 1970-aisiais metais slidininkų vasaros treniruotose, o jau po septynerių metų pradėta šiaurietiškų lazdų masinė gamyba.

Nauda visam kūnui

Be to, kad šiaurietiškas ėjimas yra puiki laisvalaikio praleidimo forma, tai gali suteikti nemažai naudos. Sportuojant šiuo būdu palaikoma optimali organizmo būklė, gerinama fizinė žmogaus būklė. Kaip jau buvo minėta, žmogaus amžius ir fizinė būklė neturi jokios įtakos sportavimui šiaurietišku ėjimu. Toks vaikščiojimas ypatingai tinka sergant kvėpavimo ar kraujotakos ligomis, esant sutrikus stuburo funkcionalumui, turint įvairias išvaržas ir pan. Tokios ligos kaip osteoporozė, Parkinsonas ar Alzhaimeris – gali būti gydomas net ir vyresnio amžiaus žmonių kategorijai. Antsvoris taip pat neturi reikšmės.

Sportinės kompresinės kojinės

Tiems, kurie pradėjo ar kuris laikas jau užsiiminėja šiaurietišku ėjimu turėtų išbandyti sportines kompresines kojines. Jos apsaugo nuo raumenų skausmų, mažina traumų ar patempimų pavojų ir leidžia greičiau atsistatyti po intensyvių pasivaikščiojimų. Komfortiškos, visiškai nespaudžiančios kojinės leis mėgautis šiaurietišku sportu.