Helio balionai vaikų fotosesijose

Helio balionai iš kitų išsiskiria savo savybe kilti aukštyn. Dujos, kuriomis užpildytas balionas, yra beveik penkis kartus lengvesnis už orą, būtent tai ir priverčia kilti. Ne retai tokie balionai naudojami kaip dovana vietoj gėlių gimimo dienos proga, gimus vaikui, sutinkant sugrįžus ar linkint pasveikti, kaip šventės patalpų dekoracija bei kaip fotosesijos atributika.

Naudojant helio balionus pastarajam procesui, siekiama atskleisti paslėptas emocijas, sukurti tam tikrą aplinkos pojūtį. Jie padeda įprasminti akimirką ir sustiprinti žavesį, kuris slypi už kadro. Vis populiaresniu fotosesijos atributu helio balionai tampa ne tik suaugusiųjų fotosesijos metu, bet ir mažiausiųjų – vaikų ar net kūdikių.

Mažyliai, stovintys ir už virvutės laikantys daugiau nei penkis už juos pačius didesnius helio balionus, atrodo be galo žaviai, vaikas atrodo itin lengvas ir mielas. Spalvos, kuriomis nuspalvinti fotosesijos atributai, padeda vaikui atsipalaiduoti ir jaustis laisvai. Ne retai mažieji bijo fotoaparato ir verkia, todėl mamos, stovinčios greta fotografo, stengiasi juos linksminti ir priversti šypsotis. Helio balionai pralinksmina mažuosius, nes jiems tai it žaislas, kuriuo gali žaisti fotosesijos metu. Tuomet vaikas jaučiasi natūraliai ir fotografas gali užfiksuoti jo impulsyvias, nesuvaidintas emocijas.

Kūdikių fotosesijose helio balionai atrodo labai svajingai ir žaismingai. Gali susidaryti vaizdas, kad mažylis lengvas it plunksnelė ir tuoj pakils į orą. Šie fotosesijos atributai sukuria laimingo, patenkinto, švelnaus, visų svajonių išsipildymą pasiekusio žmogaus portretą. Visą šį jausmą sustiprina lengvos pastelinės spalvos, tokios kaip melsva, žalsva, purpurinė, rausva. Jos labai teigiamos ir švelnios.

Helio balionai gali būti įvairių formų, todėl juos galima pasirinkti priklausomai nuo vaiko amžiaus (tradicinė lašo, rutulio, animacinių veikėjų veidų forma ir pan.). Šis atributas fotosesijos metu paaštrina akimirkos žavesį ir suteikia švelnumo bei svajingumo jausmą.