Krikštynų fotosesija: patarimai fotografams, kas turėtų būti dėmesio centre?

Šiais laikais iš fotografijos užsidirba ne tik diplomuoti profesionalai, bet ir talentingi mėgėjai. Dažnai pažvelgus į nuotraukas sunku ar net apskritai neįmanoma atskirti, ar tai profesionalo ar mėgėjo darbas. Vieni fotografai instinktyviai nujaučia gerus kadrus, numato situacijas. Kitiems įdomu fotografuoti išskirtinių bruožų charizmatiškus žmones. Dar kiti gali valandų valandas praleisti tykodami užfiksuoti gamtos reiškinį, florą arba fauną. Nuo žmogaus priklauso kas traukia jo akį. Tačiau kai tavo akis, yra objektyvas, o tu pats esi ne eilinis žmogus, o samdomas fotografas, privalai savo dėmesį paskirstyti tinkamai. Pavyzdžiui, jei tavo paslaugas užsakė „pilki“, ramūs, paprasti sutuoktiniai, o tavo akį traukia charizmatiką piršlienė arba išskirtinių bruožų jaunosios sesers dukros draugė – privalai tinkamai paskirstyti objektyvo dėmesį kiekvienam žmogui pagal jo svarbą toje šventėje.

Krikštynų fotosesija - patarimai fotografams, kas turėtų būti dėmesio centre

Krikštynų fotosesija – viena iš keblesnių situacijų. Krikštynose dalyvauja krikštijamas vaikelis (kuris be abejo yra dėmesio centre), jo tėvai (galbūt jų sesės ar broliai), vaikelio krikšto tėvai, tėvų tėvai (vaikučio seneliai), draugai, kunigas. Ir kaip gi paskirstyti objektyvo dėmesį? Krikštynų fotosesija visgi yra skirta vaikeliui, tačiau ne mažiau dėmesio derėtų skirti ir jo tėvams bei krikšto tėvams. Nors krikšto tėvai tą dieną kaip ir svarbesni, tačiau krikštynų fotosesiją paprastai užsako tėvai ir jie tikrai nusiviltų rezultate išvydę mažiau savo nuotraukų nei tikėjosi. Todėl derėtų tėvams ir krikšto tėvams skirti tiek pat dėmesio. Trečioje vietoje, ceremonijos metų būtų kunigas, jį taip pat verta įamžinti, o akimirka kai vaikelis šventinamas, o jam ant galvos pilamas vanduo yra taip pat svarbi, kaip pirmasis jaunųjų santuokinis bučinys arba jų žingsniai iš bažnyčios kai svečiai mėto žiedlapius arba ryžius. Visos šios akimirkos trunka trumpai ir nėra laiko žaisti su nustatymais. Tai nepakartojamos akimirkos, kurias reikia numatyti ir užbėgti joms už akių. Toliau būtina įamžinti ir senelius, jei yra, tuomet ir prosenelius. Tėvai tikrai norės pasidalinti nuotraukomis su visais, kurie laukė jų vaikelio gimimo ir krikšto. Be to, nepamirškite ir svečių, žinoma, jų nuotraukų bus kur kas mažiau nei pagrindinių šventės herojų, tačiau jie gautose nuotraukose taip pat tikisi išvysti ir save.

Krikštynų fotosesija - patarimai fotografams, kas turėtų būti dėmesio centre

Daugybė dėmesio centrų, viena ir nepakartojama akimirka – krikštas ir vienas fotografas, kuris turi būti operatyvus, lankstus ir objektyvus.