Vietnamo virtuvė

Vietnamiečiai turi gilias maisto gaminimo tradicijas, o jų maistas remiasi sveikos mitybos reikalavimais, tad apsilankius Vietname tikrai verta paragauti jų maisto, kuris sužavės tikrai ne vieną. Tačiau verta žinoti, kad vietnamiečių virtuvė tikrų tikriausia kontrastų virtuvė. Čia galite paragauti itin skanių ir sveikų patiekalų, o taip pat ir maisto iš tarakonų ar žiogų (ar jie skanūs, sužinosite tik pabandę).

Kulinarijos perlas.
Turėdama senas kulinarines tradicijas vietnamiečių virtuvė pasižymi sveikos mitybos reikalavimų laikymosi bei gausiu kiekiu gurmaniškų patiekalų, tad iš jų mūsų vartotojiškai visuomenei tikrai yra ko pasimokyti. Vietnamiečiai nevalgo šaldytos mėsos ar žuvies ir patiekalams naudoja tik šviežią mėsą, tai pat vengia riebalų ir valgo itin daug vaisių bei daržovių. Be to, vegetarams čia tikrų tikriausias rojus, nes žolelės, daržovės, sojų sūris, prieskoniai bei ryžiai sudaro didžiulę dalį vietnamiečių maisto raciono. O pajūryje visuomet galėsite pasimėgauti skaniais patiekalais, pagamintais iš jūros gėrybių. Vietnamiečiai turi ir nacionalinį valgį, kuris pamėgtas JAV bei prancūzijoje, tai kepti blyneliai aliejuje su vištienos, krabų mėsos, daržovių ir grybų įdaru (Cha gio). Vietname itin populiarūs patiekalai su įdarais, pavyzdžiui, koldūnai, įdaryti blyneliai, įdaryti ryžių pyragėliai ir pan. 

Šiek tiek apie minėtus kontrastus.
Vietnamiečių maistas visada šviežias, neriebus, skanus ir įdomus, tačiau yra dalykų, kuriuos mūsų skrandžiui sunku suvokti. Pavyzdžiui tai, kad vietnamiečiai valgo šunieną bei katieną, kas yra laikoma brangiais delikatesais. Apskritai, vietnamiečiai valgo viską, kas juda, tad jei norite aštrių pojūčių, mielai kviečiame paragauti skrudintų tarakonų ar beždžionės smegenų. Žinoma, jų valgyti Jums nebūtina visuomet galite pasirinkti iš aukščiau minėto skanaus vietnamiečių gaminamo maisto, bet jei norite ko nors ekstremalaus, kodėl gi nepabandžius?