Norite numesti svorio? Sveikai maitinkitės

Susilaukėte kūdikio ir norite kuo greičiau numesti svorio? Buvote susilaužęs koją ir štai kelis mėnesiu pragulėjęs lovoje, pastebėjote, kad ant pilvo atsirado „gelbėjimosi ratas“? Negalite gyventi be šokoladukų ir jaučiate, kad pati greit pasidarysite kaip šokoladukas? Vadinasi atėjo laikas lieknėti. Bet kaip numesti svorio, kad šis procesas neatrodytų kaip kankynė?  Sveikai maitinkitės ir kelis kartus per savaitę sportuokite, prieš miegą neprisikimškite ir venkite saldumynų. Lengva pasakyti, sunku padaryti, tiesa? Na, bet jei labai norisi, gal vis tik verta bandyti?
Taigi, jei pradėjote jausti diskomfortą dėl savo išvaizdos, atėjo laikas keisti įpročius ir gyvenimo būdą. Norint numesti svorio rekomenduojama sportuoti ir būtinai laikytis sveikos mitybos plano. Nes ne sportas, o tik sveika mityba leidžia pasiekti maksimalių rezultatų. Norite būti sugundyti dar labiau? Laikantis sveikos mitybos plano per mėnesį galima numesti net 10 kilogramų. Žinoma, rezultatai priklauso nuo Jūsų turimo antsvorio. Jei kamuoja tik keli papildomi kilogramai, tokių didingų skaičių pasiekti nepavyks, nes visai išnyksite iš horizonto. Vidutiniškai per savaitę numetama apie 1,5 – 2 kg. Pirmąją savaitę svoris krenta greičiausiai, po 2-3 savaičių svoris pradeda kristi šiek tiek lėčiau, kartais kelioms dienoms svorio kritimas sustoja, vėliau vėl ima kristi. Tai normali organizmo reakcija.
Kaip atrodo sveikos mitybos racionas? Košės, daržovės, vaisiai, žuvis, neriebi mėsa, kuo mažiau cukraus, kuo mažiau druskos ir įvairių riebių padažų. Užkandžiams vaisiai, riešutai, daržovės, o ne bandelės. Valgyti reikia  lėtai, 5 – 6 kartus per dieną ir po truputį.
Jei laikysitės šių principų, sportuosite ir gyvensite aktyviai, jokie nereikalingi kilogramai nebesuks Jums galvos, o klausimas „kaip numesti svorio nesilaikant dietų?“ bus pamirštas.