Išskirtiniai virtuviniai stalai

Virtuvė yra ne tik vieta, kurioje ruošiamas maistas – tai ir veiksmo epicentras. Be to, jei namuose yra vaikų ar tiesiog mėgstama šeimininkauti (kad ir nemėgstama, nuo šios pareigybės sunkoka išsisukti), suktis virtuvėje ir „ką nors“ gaminti tenka didžiąją dalį namuose praleidžiamo laiko. Tad labai svarbu, kad šios vietos atmosfera būtų itin jauki ir gerai jaustųsi ne tik šeimininkaujantis mama ar tėtis, bet ir vaikai. Svarbiausias baldas, aplink kurį susiburia šeima, galbūt, ir aplankę svečiai bei patiekiamas maistas yra stalas. Tad kaip išsirinkti virtuvinį stalą, kad prie jo noriai rinktųsi artimieji ir jų neišgąsdintų prisvilęs patiekalas ar nepavykęs desertas?

Visų pirma, itin svarbu, ar keičiamas tik stalas, ar projektuojamas visas virtuvinis komplektas. Pirmuoju atveju nevalia ignoruoti įrengtos virtuvės dizaino. Net, jei ir patinkantis baldas atrodo geriausias pasirinkimas, būtina jį „pasimatuoti“ esamoje virtuvėje. Tai galima bandyti įsivaizduoti, pagal būsimo stalo išmatavimus numatyti vietą virtuvėje. Taip pat reikia pasiteirauti, ar būtų įmanoma grąžinti bei pakeisti kitu, jei virtuvės stalas „neįsitvirtintų“ tarp kitų baldų. Žinoma, galimas variantas – užsisakyti stalą iš projektuotojų bei dizainerių, kuris bus unikalus ir vienetinis, bet nėra garantijų, kad galutinis variantas bus būtinai geresnis nei išsirinkus virtuvinį stalą iš salono.

Idėjų virtuvės stalui rasti nėra sunku – internetas yra gausu nestandartinių virtuvės baldų idėjų. Kai kuriuos pakeitimus įgyvendinti nėra sunku ar itin brangu, kartais užtenka mažos detalės, kaip, pvz., nauja staltiesė, vaza su lauko gėlėmis, kad virtuvė būtų atnaujinta bei jaukesnė. Stalų įvairovė ir stilius yra sunkiai aprėpiamas – tai gali būti ir medžio masyvo, ir minimalistinis stiklo paviršiaus stalas, ir neapdirbto paviršiaus senas stalas iš sodybos. Be to, nereikėtų nuvertinti galimybės atsinaujinti jau pabodusį turimą virtuvinį stalą patiems – galbūt nauja, ryški kojų spalva ar kitas paviršiaus atspalvis, o gal ir vintage stilius „atgaivins“ šį virtuvinį baldą tolesniam naudojimui. Juk tai, kas pagaminama, atnaujinama savo rankomis, dauguma atvejų yra vertingesnis ir poreikius, skonį atitinkantis daiktas.