Baidarės ir Dzūkijos upės

Dzūkija – tai kraštas turintis daug įsimintinų vietovių. Šio krašto grožio šaltiniai yra miškai, upės bei upeliai. Dzūkijos penkios gražiausios upės yra Merkys, Ūla, Grūda, Skroblus.
Merkys – Pagrindinis Nemuno intakas Dainavos lygumoje. Tai didžiausia Lietuvos upė pietryčiuose. Visas upės ilgis yra 203 km. Į Merkį įteka Ūla, Grūda, Skroblus.

Ūla – Ši upė yra didžiausia Merkio intake. Jos ilgis siekia apie 84 km. Upė teka per Dzūkijos nacionalinio parko pakraštį. Ūla teka šiaurės vakarų kryptimi. Ji yra puikiai tinkanti vandens turizmo pramogoms, nes ji pilna staigmenų. Baidarių maršrutai Ūloje gali nustebinti net ir patyrusius baidarių žygių mylėtojus. Kokios gali būti staigmenos galima nuspėti iš to, jog upėje pilna įvairiausių posūkių, bei išvirtusių medžių.

Grūda – tai dar vienas Merkio intakas kairiojoje pusėje, tik mažesnė lyginant su kitais intakais. Ilgis apie 36,2 km. Didžioji baseino dalis yra parko teritorijoje. Tai lygumos upė, todėl ji teka ramiai. Neskubėdama neša savo skaidrų vandenį, kurį galima išvysti Dzūkijos nacionaliniame parke.

Skroblus – Skroblaus ilgis (17,3 km.) palyginus nėra įspūdingas, tačiau tai vienas gražiausių Lietuvos upelių. Kito tokio trumpo ir tuo pačiu vandeningo upelio Lietuvoje nėra. Atrodo jog Skroblus nenustoja vis savęs tobulinti. Jis savo vagą tebegilina iki šiol.