Ekstremalus bėgimas – kas tai ir nuo ko pradėti?

Ekstremalus bėgimas – kas tai ir nuo ko pradėti?

Ne paslaptis, kad kiekvienas iš mūsų turime laisvo laiko, tad ieškome, kuo galėtume jį užpildyti. Belieka tik pridurti, kad pasirinkimų yra iš tiesų daug, todėl tenka rinktis, įvertinant tam tikrus kriterijus. Štai, pavyzdžiui, jeigu norisi ekstremalios bei sveikatos palankios veiklos, tai galima rinktis ekstremalų bėgimą. Taigi, kas tai yra? Nuo ko pradėti?

Kas yra ekstremalus bėgimas?

Verta pastebėti, kad tokiu bėgimu vadiname tokį bėgimą, kuris yra neatsiejamas nuo tam tikrų kliūčių. Taip pat svarbu žinoti, kad mūsų šalyje veikia Ekstremalaus bėgimo asociacija, kuri buvo įkurta 2017 metais, o šiuo metu ją sieja 200  narių. 

Svarbu atsakyti ir į dar vieną klausimą – kokiems žmonėms tinka ekstremalus bėgimas? Verta pastebėti, kad tokį bėgimą turėtų rinktis visi, kurie trokšta nuotykių, o taip pat – nori išbandyti savo jėgas bei padidinti savo ištvermę. Taip pat šį bėgimą reikėtų rinktis ir tuo atveju, jeigu jums jau atsibodo įprastas bėgimas. Tie, kurie pasirenka šį bėgimą, turi galimybę konkuruoti įvairaus amžiaus grupėse. 

Kliūtys, kurios jūsų laukia pasirinkus šią bėgimo rūšį, gali būti labai įvairios: gali tekti per šokti  per ugnies barjerus, bėgti skardžiu, nelygia paviršiumi, šokti per užtvaras ir t.t. Trasos gali būti ypač įvairaus ilgio. 

Nuo ko pradėti?

Atsakant į klausimą, nuo ko pradėti reikia akcentuoti, kad pirmiausia turėtumėte treniruotis savarankiškai. Taigi, rinkitės bėgimą su kliūtimis, o kokios jos bus priklausys nuo jūsų pačių. Na ir žinoma, kai jau įgysite patirties, galėsite konkuruoti su kitais. 

Taip pat nepamirškite pasirūpinti aukštos kokybės avalyne bei drabužiais. Na, o, jeigu norite rasti ir dar daugiau informacijos, tai būtinai užsukite į http://laisvalaikis24.lt/