Kaip pagyvinti savo lauko terasą?

Vasara – puikus metas atnaujinti savo turimą terasą. Neverta manyti, kad graži terasa privalo išskirti savo dydžiu ar nuostabiais aplinkos vaizdais. Patys gražiausi ir jaukiausi namo kiemeliai žavi pasirinktais dekoro elementais, kurie padeda pasiekti įspūdingą rezultatą. Tikrai nereikia išleisti daug pinigų, kad sukurtumėte malonią erdvę, kurioje galėsite atsipalaiduoti ar linksmai leisti vasaros vakarus draugų kompanijoje. Labai dažnai užtenka pakeisti vos keletą detalių, kad erdvė atrodytų gyvesnė ir žaismingesnė. Straipsnyje raiste nesudėtingų idėjų, kurios padės greitai ir lengvai atnaujinti lauko terasą.

Išnaudokite augmeniją

Vienas didžiausių lauko terasos privalumų – galimybė bent trumpam pabėgti nuo slegiančių namų sienų. Susikurkite kuo žalesnę terasą, kurioje galėtumėte jaustis lyg ramybės oazėje. Jeigu savo kiemelyje turite nemažai erdvės pasodinkite joje žaliuojančių dekoratyvinių krūmų, kurie ne tik suteiks aplinkai daugiau gyvybės, bet ir padės išlaikyti privatumą nuo gretimų kaimynų. Žmonėms, kurie turi labai riboto ploto terasas rekomenduojama sukurti augalų sieną. Šią idėją iš tiesų labai lengva įgyvendinti. Ant sienos sukabinkite lengvai prižiūrimų augalų vazonus. Taip taupysite vietą ir galėsite mėgautis žaliuojančia aplinka.

Likite ištikimi savo stiliui

Neverta smarkiai eksperimentuoti savo lauko erdve, jeigu namų viduje siekiate išlaikyti minimalizmą. Rekomenduojama, kad vidaus ir lauko erdvės būtų panašios, nes taip galėsite išlaikyti patalpų vientisumą. Tiems, kurie labai nori išbandyti kažką naujo, patariama įnešti panašių spalvų ar dekoro elementų ir į lauko erdvę. Pavyzdžiui, lauko baldus papuoškite vienodomis pagalvėmis, kuriomis dekoravote vidaus baldus. Tam, kad pavyktų sėkmingai išlaikyti pasirinktą interjero stilių visuose namuose jums padės interjero dizaino paslaugos iš cledemaison.lt. Čia dirbantys interjero dizaino specialistai ras geriausius sprendimus skirtingoms jūsų namų erdvėms!

Rinkitės natūralumą

Niekada nesuklysite savo namus dekoruodami natūraliais elementais. Į lauko terasą įnešite įdomumo pasirinkę gaminius pagamintus iš medžio, vytelių ar molio keramikos. Dažnai gali atrodyti, kad natūralias medžiagas įkomponuoti virtuvėje ar miegamajame gali būti sunkoka, todėl terasa yra ta erdvė, kurioje natūralumas įgauna ypatingą žavesį. Atminkite, kad pasirinkę organiškas natūralias medžiagas galėsite džiaugti jų tvarumu ir kokybe. Iš medienos pagaminti baldai gana brangūs, bet kuo ilgiau juos turėsite savo terasoje tuo gražiau jie atrodys. Tinkamai apdorotas medis sensta neapsakomai gražiai suteikdamas jūsų erdvei išskirtinumo.

Tekstilė

Natūralios medžiagos atrodo žavingai ir namų tekstilėje. Lauko terasoms rinkitės pintus kilimus, kurie suteikia daugiau jaukumo net ir mažo ploto erdvei. Pagalvėlės pagamintos iš lino ar natūralios medvilnės visada yra puikus pasirinkimas. Jeigu terasoje planuojate įrengti erdvę, kurioje galėsite papietauti su šeima ar draugais, pasirūpinkite ir medžiaginėmis servetėlėmis, staltiesėmis, padėkliukais. Tai maži akcentai, kurie gali padėti į erdvė įnešti daugiau spalvų ir tekstūrų. Karštomis vasaros dienomis rekomenduojama pagalvoti ir apie pavėsinės įrengimą. Jeigu nenorite išleisti papildomų pinigų ją nesunkiai galite sukonstruoti patys. Ant medinių įtvirtinimų pakabinkite lengvas užuolaidas, kurios padės apsisaugoti nuo kaitrių saulės spindulių. Skėtis nuo saulės irgi galia būti puikus pasirinkimas, vis dėlto, atkreipkite dėmesį į jo spalvą ir raštą. Venkite dryžuotų ar labai ryškių skėčių, kurie daugeliui asocijuojasi su tais, kuriuos matome pajūrio paplūdimiuose. Verčiau rinkitės natūralių spalvų audinius: smėlio, baltus, pilkus ar žalsvus.