Ką turėtumėte žinoti apie kvapųjį vandenį?

Visi, kas savo gyvenimo neįsivaizduoja be kvepalų, žino, kad EDP yra ta kvepalų rūšis, kurią mes dažniausiai vadiname kvapiuoju vandeniu. Kuo išsiskiria ši kvepalų rūšis?

Kvapusis vanduo – antroji pagal intensyvumą kvepalų rūšis

Kvapnusis vanduo išsiskiria pakankamai intensyviu bei gerai išliekančiu kvapu. Šios rūšies kvepaluose yra yra didelė kvapiųjų aliejų koncentracija (15–20% gryno kvepalų aliejaus). Dėl savo puikaus išsilaikymo ant odos EDP kvepalai yra vadinami antrąja pagal intensyvumą kvepalų rūšimi pasaulyje.

Kvapnusis vanduo – vienas iš labiausiai paplitusių kvepalų tipų

EDP kvepalai šiuo metu yra vienas iš labiausiai pasaulyje paplitusių kvepalų tipų. Kvapniuoju vandeniu kasdien visame pasaulyje kvėpinasi milijonai vyrų bei moterų. Subtilus jų kvapas neerzina ne tik šiais kvepalais „apsigaubusio“, bet ir šalia esančių žmonių. Ilgai išliekantys aromatai tinka kasdienai ir ypatingoms progoms. Pažymėtina, kad Eau de Parfum (EDP) aromatas įprastai išlieka apie 6 val.

Kvapniojo vandens pirkimas internetu

Renkantis kvapnųjį vandenį internetu, derėtų vadovautis tokiomis pat taisyklėmis, kaip ir renkantis kitas kvepalų rūšis. Kadangi dėl kvepalų koncentracijos jau apsisprendėme, t. y., rinksimės EDP kvepalus, galime pereiti prie kitų kriterijų, į kuriuos yra būtina atsižvelgti. Vienas iš tokių kriterijų yra aromato grupė. Kvepalų pasaulyje yra įvairiausių kvepalų. Vieni iš jų gaivūs, kiti „sunkesni“, „klampesni“ ir t. t. Įprastai visi kvapnieji vandenys yra skirstomi į gaivių, gėlių, vaisių, medienos bei rytietiškų kvapų grupes. Pasirinkus labiausiai dominančią grupę, galima pereiti prie kito kriterijaus, t. y., kvepalų natų įvertinimo bei pasirinkimo. Visų lygių kvepalų natos įprastai yra pateiktos kvapniojo vandens aprašyme. Pažymėtina, kad visi kvepalai, įskaitant kvapnųjį vandenį, susideda iš trijų natų kompozicijų. Pirmosios kvepalų natos yra užuodžiamos vos pasikvėpinus. Tiesa, šios natos įprastai ilgai neišsilaiko, nes ima skleistis vidurinės pasirinkto aromato natos, išliekančios ant odas apie dvi valandas. Pagrindinės kvepalų natos išlieka visų ilgiausiai, todėl renkantis kvapnųjį vandenį internetu ar fizinėse parduotuvėse būtinai pasidomėkite, kokios tai natos.