Kiek laiko per dieną leisti vaikui žaisti kompiuteriu?

Būtų sudėtinga rasti namus be kompiuterio. Na, o, jei namuose yra ir bent vienas mažas vaikas, tuomet iškyla svarbus klausimas: kiek laiko per dieną leisti vaikui žaisti kompiuteriu? Tad, pasidomėkime, ką apie tai sako specialistai?


Savaime suprantama, vienas svarbiausių rodiklių, į kurį reikėtų atsižvelgti, sprendžiant klausimą, kiek laiko per dieną reiktų leisti vaikui žaisti kompiuteriu, yra amžius. Štai, pavyzdžiui, jei vaikui yra mažiau nei 3 metai, tai specialistai tvirtina iš viso nesudaryti vaikui galimybės naudoti technologijomis. Ir tik tiems vaikams, kurių amžius siekia jau daugiau nei 3 – ejus metus, galima leisti žaisti kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete. Tačiau net ir tuo atveju, jei vaikas yra vyresnis, nei 3 metų amžiaus, žaidimų trukmė tikrai neturėtų būti ilga: 3 – 6 – metų amžiaus vaikams, reikėtų žaisti ne ilgiau kaip 1 valandą per dieną. Tuo atveju, jei vaikas yra vyresnis – amžius siekia nuo 6 iki 9 metų, tai žaidimams jis galėtų skirti jau dvigubai daugiau laiko – 2 valandas per dieną. Tačiau įdomu tai, kad tokia pat trukmė yra rekomenduojama ir vyresniems, t.y., 9 – 12 metų vaikams. Skirtumas tik tas, kad tokio amžiaus vaikas kompiuteriu jau gali naudotis be suaugusiųjų priežiūros. Vyresniems vaikams, t.y., tiems, kurių amžius vyresnis, nei 12 metų, žaidimų kompiuteriu trukmė galėtų būti po truputį ilginama. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad esant tokio amžiaus, kompiuteris dažnai tampa reikalingas ne tik žaidimams, bet ir mokymosi procesui.

Taigi, pirmiausia dėmesys turėtų būti skiriamas mokymosi procesui, o vėliau – dar šiek tiek laiko galima skirti žaidimams. Užsukite į https://buitinetechnika24.lt/, jei norite sužinoti daugiau naudingos informacijos