Trys kompiuterių tipai

Kompiuterių spektras rinkoje šiandien yra įspūdingas, todėl tinkamiausią išsirenka net ir išrankiausi pirkėjai. Svarbu tiksliai identifikuoti savo poreikius ir išsirinkti nebus sudėtinga. Tiesa, pasirinkimą apsunkinti gali nebent tik itin didelė pasiūla. O joje visus kompiuterius galime suskirstyti į tris dideles grupes pagal įrenginio tipą: stacionarūs, nešiojamieji ir žaidimų. Kuo jie skiriasi bei kada koks tinka?

Stacionarūs kompiuteriai

Šio tipo kompiuteriai yra masyvesni, užima daugiau vietos ir nėra mobilūs. Jei visada mokotės vienoje vietoje, jei dirbdami neturite poreikio kompiuterio nešiotis su savimi, tuomet toks įrenginys puikiai tiks ir mokslams namuose, ir darbui biure. Stacionarūs kompiuteriai, palyginti su nešiojamaisiais, neretai yra ir galingesni, tad juos dažniau renkasi užkietėję kompiuterinių žaidimų entuziastai.

Nešiojamieji kompiuteriai

Drąsiai galime teigti, jog nešiojamieji kompiuteriai jau kuris laikas yra populiariausi. Ir tai didele dalimi lemia jų mobilumo galimybės, kas itin pasiteisina mokslo, darbo kontekste. Šio tipo kompiuteriai lengvi, kompaktiški. Ir nors gali pasirodyti, jog jie daugiau tinkami nesudėtingiems darbams, mokslams, dokumentų tvarkymui, visgi rinkoje galite rasti ir turinčių įspūdingus parametrus, tad pritaikomų net ir žaidimams. Jei dažnai keliaujate, turėsite pasirinkimą ir nedidelių, labai kompaktiškų nešiojamųjų kompiuterių, kurie idealiai tiks gyvenantiems itin aktyvų gyvenimą.

Žaidimų kompiuteriai

Žaidimų mylėtojai žino, jog svarbiausia yra puiki raiška ir galingumas. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į procesoriaus darbo spartą, didelės talpos vidinę atmintį, taip pat aukštos kokybės vaizdo plokštę. https://www.bite.lt/zaidimu-kompiuteriai gali būtų tiek stacionarūs, tiek nešiojamieji. Jei žaidimams rinksitės stacionarų kompiuterį, prioritetą teikite didesnę įstrižainę turinčiam ekranui – garantuotas maksimalus patogumas žaidžiant. Negana to, stacionarų kompiuterį dažnai galima susikomplektuoti pagal individualius poreikius.