Išskirtiniai gėrimai – išskirtiniam skoniui

Sakoma, kad skonis neturi draugų. Šis pasakymas iš principo reiškia ne ką kitą, kaip tik  tai, jog kiekvieno žmogaus skonis yra savitas ir išskirtinis. Ši taisyklė galioja ir kalbant apie  gėrimus: vieni žmonės renkasi tik gaiviuosius gėrimus, kiti negali gyventi be energetinių bei izotoninių gėrimų, dar kiti troškuliui malšinti renkasi tik vandenį arba gėrimus, kuriuose nėra cukraus. 

Izotoniniai gėrimai – ištvermei bei skysčių pusiausvyrai organizme

Izotoninius gėrimus itin pamėgę sportininkai bei aktyvų gyvenimo būdą gyvenantys žmonės. Įvairiais skoniais praturtinti izotoniniai gėrimai yra vertinami dėl to, kad, lyginant su paprastu vandeniu, ilgiau užsilaiko skrandyje, suteikia energijos bei padeda palaikyti skysčių pusiausvyrą organizme. Atsižvelgiant į tai, galima teigti, kad izotoniniai gėrimai ne tik labai skanūs, bet ir labai naudingi mūsų organizmui. Ar žinojote, kad izotoninis gėrimas, žinomas GATORADE pavadinimu, yra vienintelis gėrimas, neskaitant paprasto vandens, kurį yra leidžiama gerti NBA krepšininkams varžybų metu?

Gėrimai be cukraus

Šiuo metu itin populiarūs gėrimai be cukraus. Nuomonė apie šiuos gėrimus yra dvejopa. Vieni teigia, kad tokie gėrimai jokiais būdais savo skoninėmis savybėmis neprilygsta gėrimams, savo sudėtyje turintiems cukraus, o kiti teigia, kad šie išskirtiniai gėrimai yra ne tik skanesnė, bet ir sveikesnė mėgiamų gėrimų alternatyva. Žinoma, sveikiausias gėrimas yra natūralus negazuotas vanduo, tačiau norintiems išraiškingesnių skonių, tikrai yra iš ko rinktis: gaiviųjų gėrimų LA CROIX bei CHUPA ZERO sudėtyje nėra cukraus (energinė vertė – 0 kJ / 0 kcal), todėl jie puikiai tiks žmonėms, norintiems mėgautis mėgiamais skoniais, bet bandantiems atsisakyti produktų, kuriuose yra gausu cukraus.

Tonizuojantys energetiniai gėrimai

Energetiniais gėrimais piktnaudžiauti negalima, tačiau gyvenime būna situacijų, kai šie gėrimai yra bene vienintelis būdas ilgiau išlikti žvaliems bei aktyviems. Energijos suteikiančius gėrimus galima įsigyti buteliais, skardinėmis arba didesnėmis pakuotėmis mišinių pavidalų. Energijos suteikiantys bei įvairiais skoniais praturtinti energetiniai mišiniai (apie 40 porcijų), kaip ir įprasti energetiniai gėrimai, suteikia daugiau energijos bei padidina susikaupimo lygį.