Gėrimų gaminimas namuose: gaivūs receptai

Kol vieni negalėtų įsivaizduoti savo kasdienybės be maisto gaminimo ir naujų šedevrų paruošimo draugams ar artimiesiems, kiti tuo tarpu mieliau renkasi paprastesnį variantą ir mėgsta nustebint gaiviais nealkoholinių gėrimų kokteiliais. Pasirinkus nesudėtingus receptus, gamybos procesas nepareikalaus daug darbo, o rezultatu galėsite pasidalinti ir su kitais.

Vienas iš gaiviausių vaisių, kuriuo mėgstame atsigaivinti ir karštesnę dieną, neabejotinai yra arbūzas – pamėginti pasigaminti ir šio vaisiaus kokteilį, kuriam užteks vos trijų ingredientų. Jums reikės vieno kilogramo arbūzo, nepilno litro (geriausiai rinktis apie 800 ml) gazuoto mineralinio vandens (atkreipkite dėmesį, kad jis nebūtų sūrus) ir penkių šaukštų medaus. Tuomet turimą arbūzą reikės padalinti pusiau. Vieną jo dalį supjaustykite nedideliais kvadratiniais gabaliukais ir kuriam laikui palikite šaldymo kameroje, tuo tarpu likusią pusę sumaišykite su medumi ir išplakite. Užpilkite ant šio mišinio atšaldyto mineralinio vandens, panaudokite jau sušalusius kubelius ir mėgaukitės vasariška gaiva savo stiklinėje.

Mėgstantys juoduosius serbentus, turėtų patikti iš jų ruošiamas limonadas, kuris pareikalaus šiek tiek daugiau pastangų nei arbūzinis kokteilis, tačiau dėl skonio kartais verta ir padirbėti. Tam Jums prireiks maždaug šešiolikos stiklių serbentų, stiklinės cukraus, 2 citrinų ir vandens – priklausomai nuo pomėgių, jis gali būti gazuotas arba ne. Tuomet uogas reikės užpilti stikline vandens ir virti tol, kol suminkštės. Nukošus jas, į sultis reikia supilti cukrų ir kaitinti tol, kol jis ištirps, o tada visą gautą skystį supilti į butelius ir kurį laiką palaikyti šaldytuve. Patiekite šį gėrimą su ledukais ir citrinos sultimis – tikėtina, jog tikrai sulauksite komplimentų dėl gaivaus šio gėrimo skonio. O svarbiausia, jog puikiai žinosite, ką naudojote gamyboje, tad gėrimas bus ne tik skanus, bet ir be jokių papildomų priedų.