Sportas namuose: nuo ko pradėti?

Fizinis aktyvumas yra ypatingai svarbi sveikos gyvensenos dalis. Jei neturite laiko ar noro lankytis sporto salėje, mankštintis galite ir neišeidami iš namų. Žinoma, tam ne visada yra paprasta pasiryžti, todėl tikimės, kad žemiau pateikti patarimai motyvuos jus pradėti treniruotis namuose.

Pradėkite nuo įsipareigojimo sau pačiam

Nusprendus sportuoti namuose, teks įsipareigoti tik sau pačiam. Tą padaryti tikrai nėra lengva, tačiau galite save motyvuoti nedideliais apdovanojimais: pavyzdžiui, už kiekvieną treniruotę pažadėkite sau kažką skanaus ar malonaus. Taip pat naudinga užsibrėžti tikslą per tam tikrą laikotarpį numesti kelis kilogramus, sustiprinti raumenis, ir t.t.

Gali pagelbėti treniruočių programos

Šiandien daugybė trenerių gali pasiūlyti nuotolines treniruočių programas, kurios gali paskatinti jus reguliariai treniruotis. Taip pat galite atsisiųsti programėlių, kuriose pateikiami įvairūs pratimai su svoriais ar kita sporto įranga. Sporto programėlės neleis jums prarasti motyvacijos ar net leis stebėti progresą.

Treniruotes palaipsniui sunkinkite

Galite pradėti nuo labai nesudėtingos mankštos, kuriai skirkite 15-30 minučių. Žinoma, ilgainiui tokia treniruotė taps per lengva, todėl ją teks šiek tiek apsunkinti. Jei dvejojate, kokius pratimus įtraukti į savo treniruočių programą, galite išbandyti įvairius 30 dienų (ar kitos trukmės) iššūkius, kurie jums neleis prarasti motyvacijos ir padės pagerinti fizinį pasirengimą.

Kokią įrangą vertėtų įsigyti?Žinoma, tai priklausys nuo jūsų užsibrėžtų tikslų. Pavyzdžiui, jei norite padailinti rankas, jums pravers svarmenys, kurių galite įsigyti čia, jei svajojate numesti kelis kilogramus, galite įsigyti bėgimo takelį, jei ketinate atlikti jogos pratimus, įsigykite jogos kilimėlį, ir t.t. Kokybiška sporto įranga gali motyvuoti ne mažiau nei sporto klubo abonementas, todėl pasvarstykite, kokia įranga jums gali praversti siekiant užsibrėžtų tikslų.