4 priežastys, kodėl verta jūros gėrybes įtraukti į savo racioną

1. Jūros gėrybės tikrai maistingos!

Jūros gėrybėse yra gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, reikalingų bet kokio amžiaus sveikatai ir gerovei, įskaitant omega-3, geležį, B ir D vitaminus bei baltymus. Žuvis ir vėžiagyviai bei moliuskai aprūpina mūsų organizmus maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir omega 3, būtinomis stipriems kaulams, smegenų vystymuisi ir sveikai širdžiai bei imuninei sistemai. Valgant jūros gėrybes bent du kartus per savaitę, mirties nuo bet kokios su sveikata susijusios priežasties rizika sumažėja 17%. Riebalai, natūraliai randami jūros gėrybėse, omega-3 EPA ir DHR, yra būtini mūsų sveikatai.

2. Jūros gėrybės suveda šeimas

Mokslininkai ir sveikatos ekspertai pritaria ir propaguoja šeimoje kuriamą sveiką naminį maistą. Kai į savo šeimos maistą dedate jūros gėrybių, visi gali pasinaudoti jų teikiama nauda. Negana to, patiekalus su įvairiomis jūros gėrybėmis labai lengva pagaminti, o iš daugybės jūros delikatesų rūšių galite rasti tai, kas patiks visai šeimai. Daugybė tyrimų rodo, kad namuose gaminami patiekalai maitina visų šeimos narių dvasią, smegenis ir sveikatą. Jūros gėrybių patiekalas suteikia visai šeimai vienybę.

3. Jūros gėrybes galima greitai ir lengvai paruošti 

Daugelį žuvies patiekalų galima pagaminti per 15 ar mažiau minučių. Nežinote, kaip paruošti jūros gėrybes? Nesijaudinkite. Geriausias būdas sužinoti, ar žuvis iškepta, yra išbandyti ją šakute. Įkiškite šakutę kampu, storiausioje vietoje, ir švelniai pasukite. Puikiai paruošta žuvis lengvai susisluoksniuos ir praras savo permatomą arba žalią išvaizdą. 

4. Jūros gėrybės yra labai įvairialypės

Žuvis yra universali ir įvairių formų! Nesvarbu, ar jos šviežios, konservuotos ar šaldytos, yra daug būdų mėgautis jūros gėrybėmis.

Šviežios jūros gėrybės

Naudojant šviežias jūros gėrybes, jas reikia suvartoti per vieną ar dvi dienas, kai jos yra šviežios arba atšildytos. Jei valgote iš karto, paruoštos jūros gėrybės taip pat yra greitas ir paprastas pasirinkimas, pvz., pietų pertraukos metu.

Dėl piniginės reikalų: sezoniniai arba vietiniai švieži patiekalai paprastai yra pigesni jūsų gyvenamojoje vietoje. Tiek ūkyje užauginta, tiek laukinė žuvis yra geras mitybos pasirinkimas, todėl pasitarkite su jūros gėrybių prekybininku ekspertu apie geriausius pasiūlymus, šviežiausias prekes ir receptų idėjas.

Kai naudojate šaldytą žuvį 

Jei planuojate išsaugoti jūros gėrybes vėlesniam laikui, šaldymas yra puikus būdas tam. Jis taip pat puikiai tinka greitam šeimai tinkamam maistui, pavyzdžiui, iš anksto pagardintai žuviai, kurią galima greitai iškepti orkaitėje ar net mikrobangų krosnelėje. Šaldytos jūros gėrybės jums tinka, ypač naudojant šiuolaikines greito užšaldymo jūroje technologijas, ir jas galima išsaugoti iki šešių mėnesių. 

Dėl piniginės reikalų: šaldytos jūros gėrybės dažnai yra ekonomiškas pasirinkimas, ypač jei galite nusipirkti didesnes pakuotes ir jas laikyti. Patikrinkite išpardavimus ir kuponus, kad gautumėte dar geresnėmis kainomis.

Konservuotos jūros gėrybės

Naudojant konservuotus arba supakuotus į maišelius: yra daug konservuotų jūros gėrybių variantų, skirtų greitai ir lengvai pavalgyti ar užkandžiauti, be to, jos yra puikus baltymų šaltinis. 

Piniginės reikalai: konservuotos jūros gėrybės dažnai yra ekonomiškiausias pasirinkimas. Stebėkite išpardavimus ir kaupkite atsargas šio stabilaus baltymo šaltinio.