Ką veikti Vilniuje lyjant lietui?

Vilnius – spalvotas ir įvairialypis miestas visomis prasmėmis. Čia rasite ką veikti net kai lyja lietus. Žemiau pateikiame keletą idėjų, ką veikti lietingomis dienomis Lietuvos sostinėje.

Patyrinėkite miesto muziejus

Apsilankykite Vilniaus muziejų rengiamose istorijos bei kultūros pamokose nesušlapdami! Jų yra daug ir jos tikrai pigios. Kainos svyruoja nuo 2 EUR iki 10 EUR. Bet jei esate studentas, atsineškite ISIC kortelę – ji suteikia 50% nuolaidą beveik visiems muziejams! Taip pat galite apsvarstyti galimybę įsigyti Vilnius Pass kortelę, kuri padės sutaupyti pinigų, jei planuojate aplankyti daugybę muziejų. Jei atsidursite Vilniuje paskutinį bet kurio mėnesio sekmadienį, daugumą viešųjų muziejų aplankysite nemokamai. Atminkite, kad dauguma jų pirmadieniais nedirba.

Vilniuje turime daug pigių muziejų, bet kurį iš jų pasirinkti?

Istorijos mėgėjams rekomenduojame Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmus. Čia galite sužinoti daugiau apie senąją Vilniaus ir Lietuvos istoriją nuo pat pradžių iki XVIII a. Pabaigos.

Kitas muziejus keliautojams, kurie labiau domisi naujausia istorija – Okupacijų ir laisvės kovų muziejus (dar žinomas kaip KGB muziejus). Jis įsikūręs buvusioje KGB būstinėje. Galite aplankyti buvusį kalėjimą, kuriame KGB kankino „liaudies priešus“, daugiau sužinoti apie žiaurų stalininį režimą ir tai, kas vyko Lietuvoje po Antrojo pasaulinio karo, valdant sovietams. Šis muziejus nedirba ne tik pirmadieniais, bet ir antradieniais.

Meno mėgėjams rekomenduojame MO muziejų – vieną naujausių ir populiariausių vilniečių muziejų. Šiame muziejuje vyksta laikinos modernaus ir šiuolaikinio meno parodos. 

Jei nesidomite įprastais muziejiniais dalykais ir ieškote smagios veiklos Vilniuje, galite apsilankyti privačiame VILNIL – iliuzijų muziejuje. Kaina 11 EUR, taigi kiek brangesnė nei daugumoje Vilniaus muziejų, tačiau puikiai tiks pasijuokti su draugais ar pasimėgauti šeimos laisvalaikiu su vaikais.

Apsilankykite Vilniaus prekybos centruose (apsipirkti ir pramogauti)

Svarstote, ką veikti Vilniuje, jei nesate tiek daug besidomintis muziejais? Kavinės Vilniuje kasdien pritraukia daug lankytojų savo įvairove – čia ras ką pavalgyti net išrankiausi. 

Prekybos centrai Lietuvoje yra viena geriausių pramogų vietų, kai lauke ne itin malonus oras. Jie tarnauja ne tik kaip prekybos, bet ir kaip pramogų centrai. Vienas populiariausių Vilniaus prekybos centrų vadinasi „CUP“. Viduje Jūsų lauks įvairios parduotuvės, pramogos ir kavinės! 

Žiūrėkite filmą kine

Geros naujienos jums – dauguma filmų nėra dubliuoti Lietuvoje. Galite mėgautis filmais originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Vilniaus senamiestyje ir miesto centre yra du puikūs maži kino teatrai:

1 – „Pasaka“ yra nedidelis jaukus boutique kino teatras dviejose Vilniaus senamiesčio vietose. Neseniai (2020 m. rugsėjį) „Pasaka“ atidarė antrąją vietą naujame madingame Vilniaus rajone – Paupyje.

2 – „Skalvija“ yra seniausias veikiantis kino teatras Vilniuje. Jis yra gana mažas (turi tik vieną salę) ir orientuotas į nekomercinį kiną. Kiekvieną rugsėjį „Skalvija“ organizuoja tarptautinį dokumentikos festivalį. Taigi, jei ieškote kitokių filmų, tai yra geriausia vieta Vilniuje.

Didžiausi ir populiariausi kino teatrai yra šiek tiek atokiau nuo miesto centro didžiuosiuose prekybos centruose. Už 15 min nuo Vilniaus senamiesčio yra didelis kino teatras – Forum Cinemas Vingis (Savanorių pr. 7). Eikite ten, jei norite pamatyti populiariausius Holivudo filmus.