Interjero detalės namams

Interjero detales

Kad namai visada būtų jaukūs, nebūtina kas kelis metus keisti baldus naujesniais ar labiau madingais modeliais. Daug neinvestuojant, namų jaukumą galima sukurti paprastomis interjero detalėmis. Jų yra įvairių, tai – žvakės, laikrodžiai, indai, vazos, kavos staliukai, kilimai, nuotraukų rėmeliai, dirbtinės gėlės ir t.t.

Kaip išsirinkti interjero detales?

Svarbiausias kriterijus, renkantis interjero detales, turėtų būti vyraujantis interjero stilius jūsų namuose. Norint sukurti stilingą, vientisą namų erdvę, patartina remtis viena namų įvaizdžio idėja. Tarkime, jei jūsų namai yra skandinaviško stiliaus, patartina namų jaukumą kurti taip skandinavų mėgstama namų tekstile (vilnoniais pledais, megztomis pagalvėlėmis), gyvų gėlių vazonais. Jei jūsų namuose vyrauja modernus stilius, tuomet patartina rinktis įvairias geometrinių formų vazas, asimetrinių formų indus. Klasikiniam interjero stiliui labiausiai tiks aukštos žvakidės, porceliano indai, veliūro ar aksomo pagalvėlės.

Visgi paprastesnis būdas pritaikyti interjero detales būtų pagal jūsų namuose vyraujančias spalvas. Jei namuose daugiausia yra baltos spalvos, jums puikiai tiks tamsių spalvų interjero detalės – tamsios žvakidės, indai. Taip namų stilius turės daugiau kontrasto, bus subalansuotas. Ir atvirkščiai, jei namuose vyrauja tamsios spalvos, labai paprasta daugiau namams jaukumo suteikti tiesiog šviesiomis žvakėmis.

Taip pat svarbu, kad pasirinktos dekoro detalės į jūsų namus įsilietų harmoningai. Interjero detalės, tai ne tik namų dekoracijos, suteikiančios namams estetinį vaizdą. Dauguma jų yra naudojamos ir kasdieniniame gyvenime. Tai kavos staliukai, minkšti sėdimi foteliai, serviravimo indai. Todėl reikėtų vengti spontaniško, impulsyvaus pirkimo ir gerai apgalvoti, ar kavos staliukas ras savo vietą pas jus svetainėje ar teks jį laikyti nenaudojamą pavyzdžiui miegamajame. Taip pat nekaupkite gražių, mielų, bet tarpusavyje nederančių daiktų. Ar daiktų, negalinčių atlikti savo tiesioginių funkcijų.

Kur įsigyti interjero detalių?

Namų interjero nesukursite per dieną. Tam reikia laiko ir kantrybės. Nepirkite visko, ką suplanavote atskiroms namų erdvėms, vienoje parduotuvėje. Kadangi dauguma populiarių namų interjero parduotuvių siūlo savo katalogus su nuotraukų pavyzdžiais, klientams labai lengva ir patogu – nereikia nieko patiems galvoti – viską galima įsigyti čia ir dabar. Dažnai žmonės, įrenginėdami namus, tiesiog kopijuoja dekoro idėjas, surastas internete. Tačiau bet kokie daiktai – ar tai būtų baldai ar mažos dekoro detalės, turi ne tik atlikti savo funkcijas, bet ir atitikti jūsų poreikius. Jūsų namai turi atspindėti jus, jūsų asmenybę, pomėgius. Todėl patartina rinktis ne masinės gamybos interjero parduotuves,o vienetines, mažesnes. Tokios parduotuvės gali pasiūlyti įdomesnį interjero detalių asortimentą bei geresnę kokybę. Kruopščiai atsirinkus tinkamiausias interjero detales, lengvai susikursite individualų, stilingą bei savitą jaukių namų įvaizdį.

Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje Homehome.lt. Čia rasite platų kokybiškų interjero detalių asortimentą savo namams.