2021-2022 metų namų interjero tendencijos. Kokias spalvas pasirinkti savo namuose?

Naujausios interjero tendencijos

Tendencijos yra svarbus įkvėpimo šaltinis kuriant pozityvią, įkvepiančią ir harmoningą aplinką, atitinkančią šiuolaikinius standartus. Žinoma, dažnai sakoma, jog stiliui draugų nėra, dėl to geriausia rinktis pagal savo nuožiūrą. Tačiau namų interjero ir spalvų klausimais, geriausia pasikliauti specialistais, nes jų turimomis žiniomis, galima padidinti erdvę vos keliomis spalvomis ar tinkamais baldais. Taigi, kokių naujų stilių 2022 m. atneš interjero dizainerių juodraščiai?

Spalva – vienas iš svarbiausių komponentų, į kurį atkreipiamas dėmesys

 

Kiekviena spalva turi skirtingą poveikį žmogui: kai kurios spalvos gali nuraminti, kai kurios spalvos gali suteikti daugiau energijos, taip pat palankios darbui ir kūrybai. Be to, harmoningas vientisas interjeras visada bus malonesnis ir priimtinesnis, nes jis ramina ir suteikia vidinę harmoniją. Šiuo metu vyrauja neutralesnės spalvos, tačiau spalvų pasirinkimas priklauso ir nuo sukurto interjero stiliaus: kiekvienas stilius turi savo pradinę spalvą. Pasak ekspertų, neutralios spalvos yra pagrindinė forma, kuri leidžia derinti interjero detales. Verta paminėti, kad vis daugiau žmonių renkasi šiltas, o ne šaltas spalvas.

Virtuvės tendencijos kinta kartu su svetainės atnaujinimu. Šiuolaikinės svetainės dažniausiai yra sujungiamos su virtuve dėl patogumo, o svetainė tampa viena iš valgomojo dalių. Kuriant virtuvės interjerą svarbu ne tik būti praktiškam ir prisitaikyti prie šeimos poreikių, bet ir labai svarbus yra spalvų pasirinkimas. Pradėdami rinktis spalvas virtuvėje, turėtumėte turėti bendrą namų viziją, kad būtų lengviau rasti ir išsirinkti iš daugybės baldų plokščių. Pasirinkus neutralią spalvų schemą, virtuvė gali „išnykti“ erdvėje, tačiau ryškesni tonai ar išraiškingesni paviršiai taps svarbiu akcentu, kuris padeda pagyvinti bendrą vaizdą. Tinkamiausi žemės tonai, šiltos pastelinės ir šviesios spalvos – būtent dėl praktiškumo ir siekiant sukurti jaukią aplinką. Pilka, balta, smėlio, ruda, chaki – dažnai šiomis dienomis pasirenkami atspalviai. Pabrėžti virtuvės charakterį galima naudojant kelias spalvas fasadams, pasirenkant išraiškingą stalviršį su sienele ar frezuojant fasadą vertikaliais elementais.

Šiuo metu miegamajame žmonės linkę rinktis šviesias ir švelnias spalvas. Šviesios spalvos apšviečia tamsų ir debesuotą dangų, kuris yra įprastas Lietuvoje. Miegamasis gali būti puikiai dekoruotas švelniomis pastelinėmis spalvomis, ypač rausvais, jaukiais pilkais, tamsiai mėlynais arba šviesiai mėlynais tonais.

Mažame namų ofise dominuoja ramios pastelinės spalvos. Ramios spalvos ir gražus, didelis stalas padeda susikaupti ir nesiblaškyti darbo metu, nors darbas vyksta namuose. Namų ofise dominuoja ryškūs paveikslai, kurie derinami prie baltos ir rusvos spalvos baldų. Ofisasprabangiai.lt galite rasti itin madingų baldų geromis kainomis.