Siuvinėjimo priemonės pradedantiesiems

Rafija

Jei kada pagalvojote apie tai, kad norėtumėte pabandyti siuvinėti, bet nežinote nuo ko pradėti, pirmiausia reikia žinoti , kad norint užsiimti siuvinėjimu, nereikia turėti visko, kas geriausia ar ką siūlo parduotuvių asortimentas. Tiesa, kad galite įsigyti daugybę įrankių ir reikmenų, kurie palengvins siuvinėjimą. Tačiau pradedant, tikrai geriausia naudotis tuo, ką galima rasti namie ar įsigyti tik esminius reikmenis.

Pagrindiniai siuvinėjimo reikmenys

  1. Audinys ir siuvinėjimo lankelis. Tikriausiai galima siuvinėti ant bet kokios medžiagos, tačiau dauguma siuvinėjimo modelių yra galimi tik ant medvilninio audinio, (pavyzdžiui, medvilnės ar lino). Su mezginiais ar audiniais, kurie yra tamprūs, dirbti gali būti sunkiau. Visada geriausia rinktis paprastą arba neutralų audinį. O siuvinėjimo lankelis padės jums išvengti piešinio nelygumo, be to, pats siuvinėjimo procesas tampa žymiau lengvesniu nei be lankelio.
  2. Siūlai. Kai jau išsirinksite audinį bei siuvinėjimo piešinį, teks išsirinkti tinkamus siūlus. Jų yra įvairiiausių – šilkiniai, vilnoniai, metalizuoti, satino siūlai ir dar daugiau. Yra ir siūlai, gaminami iš palmių lapų, vadinami rafija, kuriais siuvinėti yra viena malonumas.
  3. Adatos. Kaip ir viskas, kas susiję su siuvimu, adatos, kuriomis pasirenksite siūti, taip pat tiesiog priklausys nuo jūsų pageidavimų. Tiesiog jas reiks pritaikyti prie pasirinktų siūlų, geriau turėti pakankamą kiekį, nes adatos turi savybę darytis vis mažiau “aštrios”.
  4. Žirklės. Mažos, ergonomiškos, geriausia, metalinės.
  5. Išplaunamas markeris. Jis reikalingas susižymėti siuvinio piešinį, pabaigus darbą, jo žymės nusiplauna po šaltu vandeniu.

Kaip pradėti siuvinėti?

Kai jau turėsite visus esminius siuvinėjimo reikmenis, beliks maloniausi darbai: išsirinkti norimą siuvinėti piešinį ar tiesiog dizainą, tuomet jį specialiu markeriu perkelti ant jūsų parinktos medžiagos, o šią paruošti lankelyje ir – pradėti. Siuvinėjimo būdų bei technikų yra tikrai nemažai. Šiuolaikiniame technologijų amžiuje visą informaciją su aiškiomis instrukcijomis galima rasti internete. Taip pat, specialiose parduotuvėse galima įsigyti ir būtent tam skirtų žurnalų.