Kaip fotografuoti žmones?

Kaip fotografuoti žmones

Dauguma fotografų ir mėgėjų mėgsta fotografuoti ne peizažus, o žmones. Galbūt taip yra todėl, kad jie yra reikšmingi asmeniniu lygmeniu. Žmonės gali suteikti teigiamų įspūdžių jūsų kelionei ir padaryti patrauklius nuotraukų objektus. Yra daug skirtingų būdų fotografuoti žmones – nuo oficialių portretų iki atviresnių kadrų.

Ką tik užsisakėte nuostabią portretinę fotosesiją nuostabiame gamtos peizaže

Iš durų galite pabėgti vilkdami fotoaparato įrenginį. Tada pateksite į vietą, kur galėsite įkvėpti gryno oro, apsuptą nuostabaus gamtos pasaulio. Susipažinkite su savo miela portreto tema. Saulė trenkia į tave iš viršaus. Tu palikai atšvaitą namuose.O gal neturite atšvaito, gal tiesiog niekada nejautėte reikalo išleisti pinigų atšvaitui. Visa tai labai gerai, nes yra keletas patarimų ir gudrybių, kurie gali padėti padaryti nuostabias nuotraukas nenaudojant apversto disko! Skaitykite toliau, kad sužinotumėte daugiau. Atšvaitas yra paprastas įrankis, nukreipiantis esamą šviesą. Atšvaitas nešviečia, jis tik leidžia jums valdyti jau turimą šviesą.Fotografai naudoja atšvaitus užpildydami šešėlius, todėl dažnai juos matote lauke, kur negalite valdyti šviesos. Būdamas saulės malonėje, naudodamas atšvaitą, savo situacijai suteikiate kontrolės lygį. Tačiau yra būdų, kaip pasinaudoti savo situacija be vieno.

Iš esmės dalį lauko fotografijos problemos sukelia apšvietimas

Klientai dažnai mato giedrą dangų ir ryškią saulę ir mano, kad tai yra absoliutus malonumas fotografams. Bet iš skausmo dėl per daug išpūstų vietų, nepakankamai eksponuotų šešėlių ir baisių kontrastų – nemėgstame saulės, teigia fotografai. Koks yra geriausias sprendimas? Ieškokite vienodo apšvietimo! Objekto pastatymas po medžiu, pastato pavėsyje arba tiesiog pastatymas taip, kad saulė pasislėptų už kalno – gali suteikti vienodą ir malonų apšvietimą. Nors fonas gali būti per daug eksponuotas, jei naudojate tik nedidelį šešėlį, pabandykite pakeisti požiūrį, kad išnaudotumėte visas situacijas. Ar esate lauke ar dykumoje ir neturite galimybės naudotis net tolygiu apšvietimu? Ar saulė per ryški, kad jūsų veido veidas nebūtų? Tada atėjo laikas būti kūrybingiems! Galite sukurti savo tolygų apšvietimą naudodami daiktus, kuriuos jau galite turėti savo automobilyje. Naudokite skėtį ir padėkite jį ant objekto arba užstokite saulę rėmelyje. Norėdami tai padaryti, galite naudoti transporto priemonės priekinio stiklo dangtį ar šešėlį.

Ar kuris nors iš aukščiau pateiktų patarimų tinka jūsų scenarijui? Na, mes išradingi

Fotografija yra meno rūšis, o menininkai kupini kūrybiškumo, dekoracijų ir įkvėpimo. Užuot kovoję su kontrastu, kodėl jo nepasinaudojus? Fotografuokite aplink kontrastingus šešėlius ir šviesiausias vietas ir kurkite akį traukiančias nuotraukas. Keletas žinomų mados dizainerių, tokių kaip „Prada“ ir „Dolce & Gabbana“, savo mados leidimuose naudoja kontrastą, kad sukurtų sceną teatrui ir neleistų žiūrovams stipriai reaguoti. Kai pasirenkamas pasirinkimas, fotografavimas tinkama dienos valandą gali palengvinti jūsų apšvietimo bėdas. Auksinė valanda yra liūdnai pagarsėjusi, nes tai puikus laikas fotografuoti. Tikslas fotografuoti, kai saulės yra mažai, ir skleisti tolygesnę šviesą nereikalauja atšvaito. Įvairūs paviršiai gali būti dvigubi kaip atšvaitai, pavyzdžiui, vanduo arba pastato langai. Padedant modelį teisingai, galima sulaukti tokio paties efekto, tarsi pats turėtumėte atšvaitą. Kompiuteris yra jūsų draugas, ir tai yra gerai, jei naudojate programas, kurios padėtų jums išryškinti savo viziją (nėra skirtas kalambūras). Fotografavimas RAW formatu (vaizdo failas, kuriame yra minimaliai apdoroti duomenys iš fotoaparato vaizdo jutiklio – neapdoroti failai pavadinti taip, nes jie dar nėra apdoroti) leidžia geriau valdyti vaizdą, kai jį redaguojate. RAW failai turi daugiau spalvų atspalvių, palyginti su JPEG.web failais, geresnė vaizdo kokybė, žymiai geriau kontroliuojamas redagavimo lengvumas, baltos spalvos balansas, atspalvis, sodrumas ir kt.,