Kaip išsirinkti UV lempą geliniam lakavimui namuose?

Gelio lakai yra tikras nagų pramonės stebuklas. Jie suteikė moterims dailius nagus, apie, kurių priežiūrą galima užmiršti 3-4 savaites. Manikiūrą darančio sėkmė 60% priklauso nuo įrangos, su kuria dirba.

Gelinio lako džiovinimas užtrunka vos 0,5-1 minutę. Tačiau tam reikia specialios lempos tokiai dangai išgauti. Taip, tokio prietaiso pirkimas yra papildomos išlaidos, tačiau rinkoje yra didžiulis lempų pasirinkimas kiekvienos skoniui ir piniginei. Be to, šių prietaisų tarnavimo laikas yra vidutiniškai nuo 3 iki 5 metų. Vieną kartą nusipirkusios, keletą metų džiaugsitės kokybiška lempa ir nepriekaištingu manikiūru.

Lempos tipas yra pirmasis parametras, į kurį reikia atsižvelgti renkantis įrenginį. Tai priklauso nuo spinduliuotės tipo, kurį polimerizuoja gelinis lakas, padarydamas klampią dangą kieta.

Iki šiol rinkoje naudojamos 3 jų tipų lempos dirbtinės medžiagos polimerizacijai:

  • ultravioletinė (UV);

UV lempos pirmosios pateko į nagų pramonės rinką. Tai prietaisai, skleidžiantys ultravioletinę šviesą – su jais vidutiniškai nagams išdžiūti užtrunkama nuo keturių iki penkių minučių. Pagrindinis pliusas yra maža kaina, o minusas yra tas, kad bent kartą per šešis mėnesius turėsite pakeisti lempas, net jei jos neišdegė. UV prietaisas tinka pradedantiesiems, kurie mokosi kurti ir stiprinti nagus.

  • šviesos diodas (LED);

Polimerizacijai skirtose LED lempose naudojama šviesos diodų spinduliuotė, kurios bendras veikimo laikas siekia 100 000 valandų, po to lempą reikia pakeisti. Taupo energiją, o šviesa nemirksi, todėl meistro akys darbo metu mažiau pavargsta. Priklausomai nuo tankio, prietaisas išdžiovina dangą vos per 15-60 sekundžių. LED lempą galima rekomenduoti pradedantiesiems ir nagų priežiūros specialistams.

  • hibridai (UV+LED).

Hibridiniai modeliai yra moderniausi ir jungia skirtingų tipų lempas. Jie polimerizuoja bet kokias medžiagas: akrilą, gelio lakus, cirkonį ir kitus dekoratyvinius elementus.