Mašinos generatoriaus priežiūros gidas

Kartais gyvenime nutinka, kad staiga sutrinka dešimtys šiandien suplanuotų susitikimų ir darbų, nes jūsų mylimas automobilis staiga neužsiveda arba stovite mašinų spūstyje, nes jūsų automobilis nerodo jokių gyvybės ženklų. Ir tokios situacijos priežastis iš daugelio kitų gedimų gali būti automobilių generatorius.

Automobilis be generatoriaus praktiškai nesiskiria nuo žaislinio vaikiško automobilio su baterijomis: jis judės tol, kol išsikraus baterijos, o norint judėti toliau, jas reikia pakeisti. Realiame gyvenime akumuliatorių keitimas automobilyje kelis kartus per dieną, žinoma, yra visiškai nepriimtinas. Laimei, yra toks prietaisas, kuris gali gaminti beveik nemokamą elektros energiją ir užima kuklią vietą automobilio variklio skyriuje. Pakanka tik užvesti variklį ir visame automobilyje per laidus, reles ir saugiklius, plinta generatoriaus sukurta elektros banga.

Kaip nustatyti, kada laikas remontuoti automobilio generatorių?

Bet kuris automobilis po tam tikro darbo gali sugesti, ir nesvarbu, kaip gerai jį prižiūrėjote. Dalys sugenda dėl įvairių priežasčių, o jei laiku nekreipsite dėmesio į ženklus, rodančius, kad mašina veikia netinkamai, ir neatliksite remonto, turėsite generatorių keisti.

Štai keletas patarimų, kaip išlaikyti generatorių geros būklės

https://www.estarteris.lt/generatoriai/

  • Patikrinkite degalų filtravimo sistemos būklę

Dėl aukštos temperatūros ir drėgmės kuro sistemoje gali susidaryti kondensatas, kuris gali turėti įtakos veikimui ir netgi sukelti kuro sistemos gedimą.

  • Patikrinkite oro filtrą

Dulkėtoje aplinkoje į filtrą patenkantis oras greitai tampa per daug prisotintas, todėl gamyba nutrūksta. Todėl būtina laiku pakeisti filtro elementus.

  • Naudokite tinkamą variklio alyvą

Esant aukštai temperatūrai, alyvos klampumas mažėja, o tai gali lemti nepakankamą variklio tepimą ir gedimus.

  • Patikrinkite variklio diržus

Ventiliatorių diržai gali perkaisti ir sulūžti, o tai gali sukelti netikėtą elektros energijos dingimą.

  • Patikrinkite variklio aušinimo skysčio lygį

Vasarą dažni gedimai, susiję su aušinimo sistema. Norėdami, kad variklis būtų vėsus karštuoju metų laiku, reguliariai tikrinkite aušinimo skysčio lygį ir būklę.