Lėlės mergaitėms: kodėl tai yra vienas naudingiausių žaislų?

Kas jau kas, tačiau mergaitės tikrai galėtų valandų valandas praleisti žaisdamos įvairiais žaislais. Šiandien jų pasirinkimas yra toks didelis, kad ne juokais tėveliams tenka sukti galvą koks pasirinkimas galėtų būti geriausias. Žinoma, kiekvienas žaislas yra savaip naudingas, tačiau tikrai netrūksta priežasčių, kodėl būtent lėlių jūsų dukra turėtų turėti kuo daugiau. 

Žaidimas su lėlėmis skatina empatiją

Viena iš priežasčių, kodėl lėlės mergaitėms yra tokios svarbios ta, kad žaidimas su jomis skatina empatiją. Kaip žinia, nemaža dalis mergaičių vėliau tampa mamomis arba pasirenka tokias profesijas, kur ypač svarbus dėmesys ir šiluma kitiems. Taigi, kaip matyti, empatiją yra svarbu lavinti nuo pat mažumės ir žaidimas su lėlėmis yra vienas geriausių būdų tai padaryti. 

Lavinamas estetikos pojūtis

Visgi, ne vien tik šilumą bei atjautą yra svarbu skatinti – nereikia apmiršti ir estetikos svarbos. Tam, kad mergaitėms turėtų nuo pat mažumės galimybę lavinti estetikos pojūtį, jos neretai yra vedamos į įvairius būrelius. Tai – iš tiesų puikus bei efektyvus sprendimas, kur teorija dera su praktika. Tačiau nereikia pamiršti, kad šį įgūdį galima lavinti ir žaidžiant su lėlėmis: jas puošiant, kuriant šukuosenas, įvairius įvaizdžius ir t.t. 

Tad, kaip matyti, lėlės mergaitėms yra vienas naudingiausių pasirinkimų. Žaisdamos lėlėmis mergaitėms turės galimybę ne tik lavinti tokias svarbias savybes kaip empatiją, rūpinimąsi kitais – bus lavinamas estetikos pojūtis irgi. Taigi, kuo daugiau lėlių turės jūsų dukra, tuo geriau.  Na, o, jei nusprendėte, kad atėjo laikas pradžiuginti dar viena nauja lėle, tai verta atminti, kad dėl įvairių priežasčių, tai geriausia daryti internetu. Toks apsipirkimo būdas ne tik garantuos saugumą, bet ir turėsite galimybę patogiai lyginti žaislų savybes ir kainas.