Ką reikia žinoti prieš renkantis kilimą prieškambaryje?

durų kilimėliai

Jūs turite tik vieną šansą padaryti puikų pirmąjį įspūdį. Įsitikinkite, kad jūsų prieškambaris atspindi jūsų namų stilių ir atmosferą. Gerai pasirinktas kilimas jums padės tai pasiekti. Jei jums įdomu, kaip pasirinkti tinkamą kilimėlį, mes turime visus atsakymus į jus dominančius klausimus ir patarimus, kaip pasirinkti kilimėlį, kurį tikrai mylėsite.

Koks dydis yra tinkamiausias?

Patikima kilimėlio dydžio taisyklė yra ta, kad tarp sienos ir kilimėlio krašto turi būti bent 50 centimetrų. Tačiau mažesnėse erdvėse tas skaičius mažėja. Pradėkite matuodami savo įėjimą. Tada nuspręskite, kiek grindų norite palikti neuždentų. Galbūt norėsite pademonstruoti savo gražias kietmedžio grindis arba, jei jūsų grindys yra nusidėvėjusios, galite norėti jas pilnai uždengti kilimu.

Pasirinkite kilimėlio formą, atitinkančią jūsų įėjimo formą. Ar turite ilgą siaurą įėjimą? Išbandykite labai ilgą kilimą. Stačiakampis įėjimas? Rekomenduojamas stačiakampis kilimas. Tačiau galite paįvairinti ir pasirinkdami kvadrato ar apskritimo formos kilimą. Centruokite kilimėlį kambario viduryje arba po liustra.

Kokia medžiaga yra geriausia?

Jūsų įėjimo kilimas neišvengs susidėvėjimo nuo aktyvaus vaikšiojimo su batais. Prieškambaris yra intensyvaus eismo zona, kurioje yra daug purvo ir drėgmės. Būtinai pasirinkite medžiagą, kuri susitvarkys su visais nešvarumais.

Džiuto ir sizalio kilimai yra populiarūs prieškambaryje, nes jie yra labai patvarūs. Jie sugeria nešvarumus ir drėgmę, juos galima lengvai išvalyti gerai purtant arba dažnai siurbiant. Tačiau džiutas ir sizalis yra natūralūs pluoštai, kurie sugers daug drėgmės. Jei jūsų kilimas tampa ypač drėgnas, tai teks jį pakabinti, kad jis gerai išdžiūtų. Tai apsaugo grindis po kilimu ir užkerta kelią pelėsių ar bakterijų dauginimuisi.

Vilna yra geriausias pasirinkimas, kalbant apie kilimines medžiagas. Vilna yra patvari ir lengvai valoma. Pluoštas natūraliai atsparus dėmėms ir drėgmei. Jis gerai valomas muiluotu vandeniu ir skuduru. Vilna taip pat gerai išlaiko savo spalvą, atspari blukimui ir nusidėvėjimui.

Sintetinio pluošto kilimėliai (pagaminti iš poliesterio, nailono, olefino ir kt.) yra geras pasirinkimas. Jie yra atsparūs dėmėms ir lengvai valomi. Tačiau laikui bėgant jie linkę gali nusidėvėti. Tačiau dėl mažesnės kainos jie gali būti puikus prieinamas pasirinkimas.

Norint tinkamai apsaugoti pagrindinį kilimą esantį prieškambaryje rekomenduojama naudoti kokybišką durų kilimėlį prie laukinių durų. Tai padės sumažinti purvo ir vandens kiekį, kuris patenka į jūsų namus.